Organ bağışına 'koşarak' destek

Kadıköylüler, organ bağışına dikkat çekmek için “Hayatı Kurtarmak İçin Yarıştayız” sloganıyla koştu

12 Kasım 2015 - 16:11
Kadıköylüler, organ bağışına dikkat çekmek için “Hayatı Kurtarmak İçin Yarıştayız” sloganıyla koştu
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Caddebostan sahili, Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında 8 Kasım Pazar günü düzenlenen anlamlı bir yarışa sahne oldu. Yazdan kalma bir havada her yaştan Kadıköylü’nün katılarak organ bağışına destek verdiği etkinlikte Caddebostan – Kızıltoprak güzergâhında üç kilometrelik parkurda yarışan sporcular dereceye girebilmek ve organ bağışına dikkat çekmek için koştu.
Hakemler tarafından yapılan değerlendirme sonucu kadın ve erkek dalında ilk üç dereceye girenlere madalyaları Medicana Çamlıca Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan tarafından verildi. Etkinliğe katkılarından dolayı Kadıköy Belediyesi’ne verilen plaketi Başkan yardımcısı Ebru Peştereli aldı. Program sonunda düzenlenen makarna partisi ise günün yorgunluğunu unutturdu.

DONÖR BULUNAMIYOR
Etkinlikte konuşan Medicana Çamlıca Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Salih Cüneyt Aydemir, “Ülkemizde yaklaşık 25 bin kişi organ nakli için sıra beklemektedir. Bu hastaların bir çoğu böbrek nakli için sıradadır.
Çünkü yeterli donör bulunamadığından kalp ve karaciğer nakli bekleyen bir çok hasta bekleme listesindeyken kısa sürede hayatını kaybetmektedir. Bu hayatları kurtarmak için ülkemizde de organ bağışı konusunda halkımızı bilinçlendirmeli ve düşünülürse yılda sadece 300 ile 400 arasında donör çıkması oldukça üzücü bir tabloyu gözler önüne seriyor” dedi.

DESTEK İÇİN KOŞTULAR
Pazar sabahı Caddebostan sahilinde organ bağışına destek olmak için yüzlerce Kadıköylü bir araya geldi. Koşuya katılan üniversite öğrencisi Taylan Yılmazer, “Organ bağışı hakkında ülkemizde bir bilinç oluşması için bugün arkadaşlarla koşacağız” derken, Burak Şakar, pazar sabahının enerjisiyle koşuya katılarak organ bağışı bekleyen hastaların yanında olduklarını, onlara destek için koştuklarını söyledi. Semra Dümer ise güzel bir havada anlamlı bir etkinlik için Caddebostan sahiline geldiğini ve etkinliğe katıldığını anlattı. Küçük Ece de babası Doktor Ahmet Denizli’nin omzunda etkinliğe katılarak organ bağışına destek olmak istediğini söyledi.


ARŞİV