Otizmli çocuklardan konser

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu, CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı ve Kadıköy Belediye Başkanlığı'nın da desteğiyle, Süreyya Operası'nın önünde konser verdi

07 Nisan 2016 - 16:37
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu, CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı ve Kadıköy Belediye Başkanlığı'nın da desteğiyle, Süreyya Operası'nın önünde konser verdi.
Engellerini aşan otizmli ve down sendromlu çocuklar Kadıköylüler'e çok güzel bir sokak dinletisi sundu. Müzik öğretmeni Yaşar Morpınar'ın perküsyon atölyesinde vurmalı çalgılarla müzik yapmayı öğrenen çocuklar,  244. konserlerini, Kadıköy'de Süreyya Operası önünde Kadıköylüler için verdi.
Bir saat süren konser boyunca Kadıköylüler çocukları büyük bir beğeni ile izledi. Çocuklar renkli ve otantik giysileriyle sahneye çıktıklarında büyük alkış aldılar.  Önce onlar çaldı, daha sonra anneleri vokalleriyle onlara eşlik etti. Aralarından bazıları grubu yönetti.  Sonra bir grup çocuk, çalınan müzik eşliğinde dans etti. Yeteneklerini sergileyen çocuklar,  2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde Kadıköylüler tarafından fark edilmeyi başardı. Otizmli çocuklar, İzleyenleri hem kendilerine hayran bıraktı hem de duygulandırdı.

ARŞİV