Ozon tedavisi ve uluslararası ozon terapi kongresi

29 Nisan–1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Bostancı Green Park Hotel’de gerçekleşecek Uluslararası Akademik Ozon Terapi Kongresi’ne yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen katılacak.

09 Mart 2011 - 13:59

Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir (O3). İki atomlu normal atmosferik oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir.
Uzaydan ve özellikle güneşten gelen zararlı ışınları emerek, yeryüzüne inmelerine engel olan atmosferin stratosfer tabakasındaki “ozon”a eski tarihlerde Yunanca “Tanrının Nefesi (ozein)” ismi verilmiştir. Özellikle şimşek ve yıldırımların oluştuğu fırtınalardan sonra taze hava kokusu diye içimize çektiğimiz havada bu hissi yaratan, bulutların elektriklenmeleri esnasında meydana gelmiş olan ozondur. Atmosferi oluşturan azot, oksijen ve karbondioksit gibi temel gazlara göre oldukca düşük oranda bulunan ozon, gerek iklimi etkilemek ve gerekse yer yüzeyindeki canlıların korunmasında önemli rol oynar. Oksijenin kimyasal bir kuzeni olan ozon atmosferde yüksek enerjiye sahip güneş ışınlarının normal oksijen moleküllerine (O2) çarpışmasıyla ortaya çıkan oksijen atomlarının (O) diğer oksijen molekülleriyle (O2) birleşmesi sonucunda meydana gelir.
Ozon yaşamın bize geri verilmesidir. Türkiye’de açılmaya başlanan “Ozon Terapi Merkezleri” pek çok insanın günün stresini atma, rahat uyuma, kronik yorgunluğundan kurtulma, başta kanser, kalp hastalıkları, mantar, iyileşmeyen yaralar, diabet, astım, damar tıkanıklıkları ile Multipl Skleroz, Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıklara, hepatit ve AIDS’e bağlı problemlere yeni çözümler bulur niteliktedir. Ozon tedavisi birçok patolojik durumu iyileştirir veya tamamen düzeltir. Bu olumlu sonuçlar bir seri tıbbi araştırma ve tıbbi yayın ile kanıtlanmış olmakla birlikte kural olarak hastalıkların tedavisinde ozon diğer tedavilere ek olarak uygulanır ve tamamlayıcı tedavi grubuna girer.Diğer tıbbi tedavi yöntemlerinde de olduğu gibi yüzde 100 başarı garantisi hiçbir zaman vaad edilemez. Tedavi başarısı uygulanan duruma, hastalığın ve hastanın genel sağlık durumuna bağlıdır. Ozon tedavisi ile hastanın genel durumunda iyileşme ve ağrılarında azalma mutlaka olmaktadır. Başarı hastanın ve hastalığın durumuna bağlı olduğu gibi uygulanan yönteme, konsantrasyona ve sıklığına da bağlıdır. Bu konuda tıbbi uygulamayı yapacak olan doktorun eğitimi ve tecrübesi de önem kazanmaktadır. Tüm dünyada pek çok terapist bir araya gelerek “Ozon Terapi” birlikleri oluşturmuşlar ve tüm hastalar için ozon tedavi ile ilgili en son yeniliklerin hızla öğrenilebilmesi için çalışmalar yapmaktadır. Grupların amacı doktorlar ve hastaların konu hakkındaki bilgilerini geliştirmek ve ilerletmektir. Bilgi alışverişi seneler içinde teknolojiye ayak uydurarak daha da hızlanmış ve gelişmiştir.
Bu kapsamda 29 Nisan–1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Bostancı Green Park Hotel ‘de gerçekleşecek Uluslararası Akademik Ozon Terapi Kongresi’ne yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen katılacak. Rusya, Ukrayna, Meksika, İtalya, İspanya, Almanya, Çin, Mısır gibi ülkelerden katılacak akademisyenler tıpta “Ozon Terapi”nin dünü ve bugününü masaya yatıracaklar. Tübitak, Medikal Ozon ve Aepromo Terapi Derneklerinin düzenlediği ve desteklediği Ozon Terapi Kongresi’nde 18 yabancı, 27 yerli akademisyen konuşmalar yapacaklar. Kongrenin ana konuları ağrı tedavisinde ozon’un kullanımı,patolojide ozon’un kullanımı,kanser tedavilerinde ozon kullanımı, deneysel ozon çalışmaları,diş hekimliğinde ozon’un kullanımı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Kongre Başkanı ve Sema Hastanesi Ağrı Merkezi (Algoloji) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, “Türkiye de ozon tedavilerinin akademisyenler tarafından sahip çıkıldığını göstermek, dünyanın her bölgesinden konusunda uzman olan uluslararası öncü konumundaki hocalarımızı da davet ederek, onların bilimsel desteğini arkamızda hissetmek ve Türk ozon tedavisi uygulayıcıları ile kaynaşmayı sağlamak ve deneyimlerimizi paylaşmak amacı ile bu kongreyi düzenlemiş bulunmaktayız. Özellikte son yıllarda gittikçe ön plana çıkan ozonun ağrı tedavilerinde kullanımı, kanser tedavisindeki rolü, dolaşım ve infeksiyöz hastalıklar yanında Türkiye için yeni olan diş hekimliğindeki uygulamaları kongremizin ana konuları olarak benimsedik. Kongre sonunda sertifikalı eğitici kurslar düzenleyecek. Konuşmacı, katılımcı yerli ve yabancı meslektaşlarımı şimdiden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
29 Nisan–1 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Akademik Ozon Terapi Kongresine ilişkin her türlü bilgi www.akademikozon.org adresli web sitesinden ve 0505 7470878 no’lu telefondan edinilebilir.
 


ARŞİV