Pedallar meme kanserine farkındalık için çevrildi

Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği ile KRides, meme kanserine dikkat çekmek için ‘Farkındalığa İz Bırakıyoruz’ temasıyla bisiklet ve motorsiklet sürüşü düzenledi

19 Ekim 2024 - 10:18

Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği ile KRides, meme kanseri farkındalık ayı vesilesiyle meme kanserine dikkat çekmek için ‘Farkındalığa İz Bırakıyoruz’ temasıyla bisiklet ve motorsiklet sürüşü düzenledi. Kalamış Marina’da 13 Ekim Pazar günü bir araya gelen bisiklet ve motosiklet sürücüleri, Bağdat Caddesi boyunca pedallarını meme kanserine farkındalık için çevirdi. Sürücüler, pembe balonları ve pembe tişörtleri ile sürüş güzergahını tamamladı. 

Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Seral Çelik, “Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı. Türkiye’de her yıl yaklaşık 25 bin kadın meme kanseri tanısı alıyor. Dünya’da da en sık görülen kanser türlerinden. Görülme yaşı da düşüyor. Dolayısıyla bu hastalığa karşı farkındalık yaratmak gerekiyor. Özellikle erken teşhis için. KRides ile işbirliği yaptık, bu etkinliği düzenledik. Bisikletliler ve motorsikletliler, sürüş güzergahı boyunca pembe balonları ve tişörtleri ile topluma mesaj verdi.” diye konuştu.

“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

Etkinliğe bisikleti ile destek veren Sultan Tüven de “Kontrollerimizi yapalım. Elle muayene sonucu 2018 yılında kitle fark ettim. O yüzden mutlaka kontrol edelim. Şu an tedavim bitti, kontrollerim devam ediyor. Bu tür etkinlikler hastalığa dikkat çekmek için  önemli. Çok güzel bir etkinlikti. Bir arada olmamız iyiydi. Çok duygulandım. İki tekerin önemini görmek gerekiyor. Yol boyunca erken teşhis hayat kurtarır diye bağırdım.” dedi. 

“KONTROLÜNÜZÜ YAPIN, ERTELEMEYİN” 

Bir yıl önce meme kanseri tanısı alan, etkinliğe motoru ile katılan Özlem Kayacan Poyraz da şunları söyledi: “Tedavim devam ediyor. Herkes beni kucakladı. Moralimi bozmadım. Bilim ve sevgi iyileştiriyor. Kontrollerini yaptırsınlar, ertelemesinler, mamografi çektirsinler. Hastalık için farkındalık önemli. Farkındalığı yaratmak için elimde olsa herkese ‘kontrollerini ihmal etme’ derdim. Umarım farkındalık artar. Bu etkinlik de farkındalık içindi. Güzel bir etkinlik oldu. Sürüş boyunca herkes bizi alkışladı.”


ARŞİV