Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, 12 Aralık Çarşamba günü Brifing Salonu’nda, Zabıta Müdürlüğü personeline işyeri ve gıda hijyeni konularında eğitim verildi. Gıda hijyeni ve teknolojisi uzmanı Veteriner Hekim Güngör Öztürk tarafından yapılan “Gıda işyeri denetimlerinde dikkat edilecek noktalar” konulu sunumda personele konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verildi. Veteriner Hekim Öztürk sunumunda; yasal dayanaklar (kanun ve yönetmenlikler vs), koruyucu hekimliğin önemi, tanımlar, gıda hijyeni ve önemi, gıdaların kirlenmesi, biyolojik tehlikeler, mikroorganizmaların gıdalara bulaşma yolları, denetime tabi kurum, işletmeler, işyeri denetiminde dikkat edilmesi gerekenler, istenen belgeler, işyerinin planlanmasının önemi, işyerinin yapısal-fiziksel özellikleri, gıdaların taşınması, depolar, gıdaların hazırlık aşamaları, satış yerleri, personel hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon adımları, denetim aşamaları ve gıda zehirlenmeleri konularında bilgiler verdi. Öztürk, ayrıca denetimlerde yapılan uygulamaları da örnek fotoğraflar ile anlattı. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından verilen bu eğitim, önümüzdeki süreçte arttırlarak devam edecek.