Rana Beşe'de e-randevu sistemi başladı

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği, hizmet alımını kolaylaştırmak için web sayfasında e-randevu ve e-sonuç uygulamalarını başlattı

03 Mart 2016 - 18:06
Erhan DEMİRTAŞ
Eğitim Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2009 yılından beri profesyonel olarak hizmet veren Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği, vatandaşların daha rahat hizmet alabilmesi için “e-randevu” ve “e-sonuç” uygulamalarını başlattı. Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde muayene olmak isteyenler, polikliniğin web sayfasında yer alan e-randevu uygulamasını kullanarak randevu alabilecek. Laboratuvar sonuçlarına ulaşmak isteyen hastaların da e-sonuç uygulamasını kullanarak internet üzerinden sonuçlara ulaşması mümkün olacak.

“25 BİN KİŞİ FAYDALANDI”
E-randevu uygulaması ile polikliniğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Rana Beşe Sağlık Polikliniği İdari Müdürü Zeynep Özen, hastaların şimdiye kadar telefonla polikliniğe ulaşarak randevu aldıklarını ama internet üzerinden de randevu sisteminin daha modern bir hale geleceğini ifade etti. Hastaların, internetten randevu ve laboratuvar sonuçlarını polikliniğe gelmeden poliklinik web sayfasına girerek almalarını sağladıklarını söyleyen Özen, telefonla randevu hizmetinin de devam edeceği bilgisini verdi.
Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde Kardiyoloji ve Diyabet bölümleri olmak üzere Dâhiliye, Göz Hastalıkları, Kadın Doğum, Kulak Burun Boğaz, Cildiye, Ağız ve Diş Hastalıkları ve Psikolojik Danışmanlık hizmetleri veriliyor. Poliklinikte ayrıca mamografi, kemik yoğunluğu ve röntgen cihazları da bulunuyor. Muayenelerin ücretsiz olduğu Rana Beşe Polikliniği’nde laboratuar ve radyoloji hizmetlerinden de uygun fiyatlara yararlanmak mümkün. Özen, Son bir yılda 25 bin kişinin muayene hizmetinden faydalandığını da dile getirdi.

“SEMİNERLER DEVAM EDİYOR”
 Zeynep Özen, toplum sağlığına katkıda bulunmak ve halkı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, bu konuyla ilgili seminer programlarının da 2004 yılından beri sürdürüldüğünü belirtti. Özen, “2012 yılından beri  uyguladığımız beş günlük “Gebe Okulu” eğitim programız ile Kadıköylü yeni anne ve babalara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İşitme sağlığına yönelik düzenlediğimiz “Bu Sese Kulak Ver” seminerleri ile çocuk etüt merkezlerinde eğitim alan çocuklarımızda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda “Torunumu Beklerken” projemiz ile büyükanne ve büyük babaları ailenin yeni üyesine hazırlamayı amaçlıyoruz. Talebe göre açtığımız “Uygulamalı  İlkyardım Eğitim” programlarımız 2004 yılından beri devam ediyor. Yine talep doğrultusunda okullarda öğrenci, öğretmen ve veliler için sağlıklı beslenme, kişisel hijyen seminerlerimiz oluyor” dedi.
Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde muayene olmak isteyen vatandaşlar http://www.saglikpoliklinigi.org/ web sayfasından e-randevu uygulamasını kullanarak randevu alabilirler. 

 
“MİNİK DOKTORLAR”
Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde çocukların sağlık mesleklerini tanımaları için uygulamalı seminerler düzenleniyor. “Minik doktorlar” projesi ile çocukların sağlık mesleklerini yerinde öğrenmelerini sağlamak isteklerini belirten Zeynep Özen, “Çocukların meslek ile ilgili merak ettiklerini birinci ağızdan cevaplamak istedik. Çok faydalı bulduğumuz bu faaliyetlerimize çocuk yuvalarındaki çocuklarla devam edeceğiz” dedi.
 

ARŞİV