Rasimpaşa'nın güvenilir sağlık merkezi: "Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği"

Kadıköy Belediyesi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği yaklaşık 10 yıldır Rasimpaşa mahallesinde koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti veriyor

23 Şubat 2024 - 20:03

Kadıköy Belediyesi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği, 2014 yılından beri Rasimpaşa Mahallesi’nde kaliteli ve güvenilir sağlık hizmetinin adresi. Mahalle kültürünün  devam ettiği, komşuluk ilişkilerinin önemli bir yer tuttuğu Rasimpaşa’da, Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği sunduğu sağlık hizmetinin yanında bu kültüre de katkı sunuyor. Kadıköy Belediyesi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği Sorumlu Hekimi Deniz Özkan ile Polikliniğin verdiği hizmetlerini konuştuk.

Kadıköy Belediyesi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği’nin Rasimpaşa Mahallesi’nde 17 Mart 2014 tarihinde hizmet vermeye başladığını söyleyen Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği Sorumlu Hekimi Deniz Özkan, şöyle devam etti: “Daha önce Dumlupınar Mahallesi’nde ‘Dumlupınar Sağlık Polikliniği’ adı altında hizmet verdik,  kentsel dönüşüm nedeniyle oradan taşındık. Rasimpaşa Mahallesi’ndeki yerimize belediyemiz polikliniklerinde uzun yıllar hizmet veren ve  iki yıl önce kaybettiğimiz değerli hocamız Prof. Dr. Korkmaz Altuğ’un adı verildi. Kadıköy Belediyesi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği  olarak hizmetlerimize devam ediyoruz.” 

“KORUYUCU VE TEDAVİ EDİCİ SAĞLIK HİZMETİ”          

Poliklinikte koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin ücretsiz verildiğini belirten Özkan, verdikleri sağlık hizmetlerini şöyle sıraladı: “Poliklinikte koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini geliştirerek sürdürüyoruz. Halkı bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitim seminerleri ve bölgenin ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen projelerle de halk sağlığını korumaya çalışıyoruz. Amacımız topluma güvenilir, kaliteli, hasta haklarını gözeten, kolay erişilebilir sağlık hizmeti sunmak, koruyucu hekimlik çalışmalarına öncelik vermek.”

Poliklinik hafta içi her gün 09.00 ile 16.00 saatleri arasında açık. Kadın hastalıkları bölümü randevulu çalışıyor, diğer bölümler için ise randevuya gerek yok. Randevular ise  polikliniğe bizzat gelerek ya da telefonla alınıyor. Poliklinikte 3 doktor, 1 diş hekimi, 1 hemşire, 2 hasta kabul görevlisi, 2 yardımcı personel ile hizmet veriyor.  Genel muayene (yetişkin, çocuk), kadın hastalıkları (jinekolojik muayene, ultrasonografi, ria uygulaması, smear), ağız ve diş sağlığı (muayene, dolgu, diş çekimi,  diş taşı temizliği, kron-köprü simantasyonu)  bölümünün olduğu poliklinikte, hemşirelik hizmetleri (enjeksiyon, pansuman, tansiyon ölçümü gibi) de veriliyor.

“SAĞLIKLA YAŞ ALALIM SEMİNERİ”

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında seminerler de düzenlediklerini dile getiren Dr. Deniz Özkan, “Seminerlerin amacı sağlığın korunması konusunda kişileri bilinçlendirmek.  Polikliniğimizde sürdürülmekte olan ‘Sağlıkla Yaş Alalım’ projesi, sağlıkla yaş almaya ve sağlığı korumaya yardımcı olmak amacıyla geliştirildi. Bu projeyle kişinin yaşının getirdiği sağlık sorunları ile fonksiyon kayıpları ve yalnızlık duygusunun yarattığı duygusal durum bozukluğunu hafifletip, kaliteli bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak amaçlandı. Bu proje kapsamında ayrıca katılımcılara uygulamalı olarak tansiyon ve şeker ölçümü de öğretiliyor” dedi.

Uzun yıllardır Rasimpaşa Mahallesi’nde hizmet verdikleri için mahalle kültürünün bir parçası haline geldiklerini ifade eden Dr. Özkan, sözlerine şunları ekledi: “Bize kendilerini yakın hissedip her türlü sorununu paylaşan hastalarımız var. Polikliniğe çok rahat gelebildiklerini söylüyorlar. Biz de elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sıcak ilişkiler, mahallenin bir parçası olarak görülmek, kabul edilmek bize farklı bir motivasyon sağlıyor.”

“KAPILARI BİZE HEP AÇIK”

Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği’nde hizmet alan Zahide Öğül, “Kapıları bize hep açık. Tansiyonumu sürekli ölçtürüyorum. Hepsini evladım gibi görüyorum, onları çok seviyorum. Sadece hasta olduğum zamanlar değil, alışverişe çıktığım zaman da yanlarına uğruyorum. Tatlı dilleri, gülen yüzleri hiç solmasın “dedi. 

“ÜCRETSİZ OLMASI ÇOK İYİ”

Cemile Arslan da  “Doktorlardan ve çalışanlardan çok memnunuz. Buradaki tüm sağlık hizmetlerinden faydalanıyorum. Ücretsiz olması çok iyi. Torunumu, İlhan hocaya getiriyorum. Bugün pansumana geldim. Randevu almadan geliyorum. Sağlık seminerlerine de katılıyorum. Buranın kapısını evimin kapısı gibi açıyorum. O sıcaklık ve samimiyet var” diye konuştu. 

“GÜZEL BİR HİZMET VERİLİYOR”

Rasimpaşa Mahallesi’nde Sokak Eczanesi’ni işleten Eczacı Yağmur Ergin de şunları söyledi: “Hem eczacı hem de hasta olarak iki taraflı da gözlem yapma şansım oluyor. Güzel bir hizmet veriliyor. Muayene kültürünün devam ediyor olmasından dolayı çok memnunum. Bana gelen hastalarla konuştuğumda ciddi bir durum fark ettiğim zaman onları hemen polikliniğe yönlendiriyorum. Alanında uzman doktorlar var. Mesleğimi icra ederken de bana büyük bir destek. Çünkü bir sorun olduğunda gelip soruyorum.”

Kadıköy Belediyesi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği’nin adresi ve telefonu:

Adres: Rasimpaşa Mahallesi, Karakolhane Cad. No:39 Kadıköy/İstanbul

Telefon: 0(216) 5651344 – 0(216) 5652594

 

ARŞİV