Saç tasarımında son nokta

Yılların deneyimli bayan kuaförü Bekir Özdemir, bayanları çok yakından ilgilendirecek saç modeli ve bakım tüyoları…

28 Haziran 2012 - 15:02

Mesleğe yıllar önce Kadıköy Selamiçeşme'de çıraklıkla başlayıp, vatani görevine kadar Bağdat Caddesi'nde çalışan, Etiler'de devam eden kalfalık yıllarının ardından Nişantaşı’nda ustalığa terfi eden Bekir Özdemir, şimdi Selamiçeşme’de açtığı dükkânında hizmet veriyor.
Selamiçeşme’deki Silver Coiffeur isimli dükkânında en son tekniklerle kaliteli malzeme kullanarak ve sanatını konuşturarak marka haline gelen, Color Trophy 1999 “Türkiye'nin En Güzel Kızıl Saçı” yarışmasında ekip olarak 1. olan Bekir Özdemir, bunca özelliğine rağmen isteyen tüm bayanlar faydalansın diye çok uygun fiyatlarla hizmet paketleri hazırlamış. Kaliteyi, hizmeti ve uygun fiyatı biraraya getiren Özdemir, “En basitinden gelin saçı, gelin makyajı, manikür-pedikür, gelin provası içeren paketimiz 250 TL. Amacımız; ‘Bağdat Caddesi pahalı olur’ imajını kırmak. Tüm kadınlar güzeldir ve bakımlı olmayı hak ediyorlar. Biz de bu anlamda onlara katkıda bulunmak istedik ve kaliteli hizmet, ürün eşliğinde çok uygun fiyatları biraraya getirdik” diye konuşuyor.

HANIMLARA BİRKAÇ TAVSİYE
Farklı yüz tipleri olduğunu ve bu yüz tiplerine göre uygun saç modeli tercih edilmesi gerektiğini söyleyen mesleğinin ordinaryüsü Bekir Özdemir; “Yuvarlak yüzlüler saçı ön plana çıkaran modelleri seçerlerse yüzün yuvarlaklığı arka planda kalacaktır. Kare bir yüze sahipseniz, hatları yumuşatıcı ve dengeleyici yuvarlak modeller tercih edilmeli. Eğer dikdörtgen bir yüzünüz varsa yüzü kısaltmak sizin için idealse şakak kemiğinizi kapatacak şekilde kesimlerle dengeli bir saç modeli tercih edebilirsiniz. Üçgen yüz ise daha fazla dikkat istiyor. Enselerde saçı azaltmalı, şakaklardan saç tepesine doğru etkileyici bir form kazandırarak pozitif bir yüz görünümü kazandırmalı. Küçük kare kesimler bu yüz tipi için uygundur. Ama en önemlisi hanımlar kuaförüyle konuşarak, tarzını, stilini açıklamalı, kuaförünün bilgisine başvurmalı. Gerisi kuaförün ustalığına kalıyor” diyor.

SAĞLIKLI BİR SAÇ İSTİYORUM AMA NASIL?
Bekir Özdemir, saçları en çok hırpalayan etkenlerden bazılarını şöyle sıraladı: “Kuru saç fırçalanmaz. Fön, düzleştirici maşalar sıcak uygulamalardır ve zamanla saçın gücünü zayıflatır. Keskin renk değişimi, yani sarıdan siyaha veya tam tersi uygulamalar da saçın kalitesini bozar. İnce telli saçlarda kısa ve katlı kesimler tercih edilmeli. Yıkarken de gerekli kalınmadığı sürece saç kremi kullanmamalı. Boyalı saçların renginin daha uzun süre kalıcı olması için şampuan seçimi önemli faktör ve mutlaka pH. değeri düşük şampuanlar tercih edilmeli. Yağlı saçlarda da yine yıkama ve kurutma şekli önemlidir. Aşırı sıcak ve hızlı kurutma makineleri kullanılmamalı. Kıvırcık saçlar için daha yoğun kremler tercih edilebilir ayrıca şekillendiriciler daha kremsi olursa daha faydalı olur. Çünkü jöle gibi kuru şekillendiriciler saçın daha kuru olmasına neden olur ve bu da saçın yıpranmasına neden olur.”
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV