Sağlığın Anahtarı: Orijinal Yoga Sistemi

Herkes sağlıklı olmak ister ama bunun için ne yapıyoruz hiç düşündük mü? Gündelik yaşamın engelleriyle zaman zaman esgeçtiğimiz sağlığımızı geri kazanmanın ve güçlendirmenin yollarını en kapsamlı...

05 Nisan 2011 - 11:44

Herkes sağlıklı olmak ister ama bunun için ne yapıyoruz hiç düşündük mü? Gündelik yaşamın engelleriyle zaman zaman esgeçtiğimiz sağlığımızı geri kazanmanın ve güçlendirmenin yollarını en kapsamlı şekilde sunan Orijinal Yoga Sistemi’nin faydalarına bir göz atarken Yoga Academy ve kurucusu Büyük Yoga Üstadı, Paramahamsa Yogaçarya Akif Manaf’ı tanıyalım.
2001 yılında Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf tarafından kurulan Yoga Academy’nin amacı, Orijinal Yoga Sistemi’ni insanlara olduğu gibi sunmak, Yoga eğitimini bilimsel bir şekilde gerçekleştirmek, Yoga tekniklerini olduğu gibi vermek, insanların fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığını geliştirmek ve spiritüel evrimine yardım etmektir. Yoga'nın sayısız yararlarından herkesin faydalanmasını sağlamaktır. Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf, İstanbul başta olmak üzere bir ok şehirde dersler vermekte, doğayla içiçe düzenlenen ve yoğun ilgi gören Yoga kamplarına öncülük etmektedir. Türkçe yayınlanmış kitap, DVD ve CD’leri mevcuttur.

ESNEK OMURGA GENÇ BEDEN DEMEKTİR

“Asana” olarak adlandırılan duruşlar omurgayı çeşitli biçimlerde çalıştırarak esnetmekte, yumuşatmakta ve sağlıklı yapmaktadır. Yoga felsefesine göre: “Esnek omurga genç beden demektir”. Yoga duruşları sayesinde omurga esnek, güçlü ve sağlıklı kalmaktadır. Bedensel denge ve koordinasyon gelişmekte, beden duruşu düzelmektedir. Vücut çalışmaları eklemleri esnetmekte, kasları güçlendirmekte ve uzatmakta, iç organları uyarmakta ve canlandırmaktadır. Duruşlar, yerçekiminin etkisini azaltarak kasların ve organların yaşlanmasını ve sarkmasını frenlemektedir.
Yoga duruşları aracılığıyla gelişen doğru ve dengeli bir bedensel duruş fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal dengeyi de sağlamaktadır. Baş, boyun, sırt ve bel ağrıları ve bu yüzden çekilen konsantrasyon ve düşünme güçlüğü, sinirlilik, gerginlik ve öfke giderilmektedir.

ZİNDELİK VE DİNGİNLİĞİN KEYFİNE VARIN

Pranayama olarak adlandırılan solunum teknikleri, nefes alış verişlerini düzene sokar, solunum rahatsızlıklarını giderir ve zihnin kontrol edilmesini sağlar. Bu teknikler vücut-zihin sistemini bir bütün olarak yeniler ve enerjik yapar. Solunum sistemi canlanır ve güçlenir. Sinir sistemi sakinleşir ve yatışır. Kanda oksijen oranı artar ve dolaşım hızlanır. Vücudun bütün hücreleri arınır, beslenir ve yaşam gücü kazanır. Doğru ve düzenli olarak yapılan Pranayama teknikleri çok çeşitli iyileştirici etkilere sahiptir. Yorgunluk giderilerek, bedendeki enerji akımları güçlenmekte, yaşam enerjisi dengelenmekte, organlar yenilenmekte, duygular yatışmakta ve zihin dinginliğe kavuşmaktadır.

YOGA İLE STRES VE UYKUSUZLUĞA ÇÖZÜM

Yoga strese iyi geliyor, çünkü Yoga, dinlenmenin öteki adı. Yoga, dinlendiriyor ve aynı zamanda size ruhunuzu hissettiriyor. Vücudunuzu forma soktuğu kadar zihinsel yorgunluğunuzu da alıyor.
Yoga, birçok insan için stresin gittikçe arttığı toplumda, sağlık ve huzuru korumak için bir vasıtadır. Nefes teknikleri gerginliği atmaya ve canlanmaya, vücut çalışmaları ise tüm günü masa başında oturmaktan toplanmış fiziksel yorgunluğu ve rahatsızlığı kaldırmaya yardım etmektedir. Cep telefonları, bilgisayar, yoğun trafik ve devamlı alışveriş çağında Yoga çalışmaları, kişisel ve hatta iş hayatında büyük anlam taşımaktadır.
Gevşeme teknikleri sayesinde beden ve zihin bilinçli olarak gevşetilir. Biriken tüm negatifler vücuttan atılır. Geriye ise hafiflik ve yeniden doğmuşçasına tazelik hissiyle birlikte güzel bir uykuya dalmak kalır.

SAHTE YOGA TÜRLERİNE DİKKAT!

Dikkat edilmesi gereken önemli bir konu vardır. Günümüzde yaygın bir şekilde aslından uzaklaşmış ve pek çok farklı isim altında insanlığa sunulan “yoga” türleri veya ekollerine rastlamak mümkün hale gelmiştir. Orijinal Yoga Sistemi’nin etkilerine sahip değillerdir. “Yoga” adı altında yapılan bu tür çalışmalar insan sağlığına zarar vermektedir.

SAĞLIKLI VE MUTLU OLMANIN KEYFİNİ ÇIKARIN

Tüm bu saydığımız faydaların geçerli olmasını sağlayan en önemli nokta ise Orijinal Yoga Sistemi’nin düzenli olarak, haftada en az iki kez uygulanması gerekliliğidir. Düzenli uygulama neticesinde kronik hastalıklar giderilecek, nezle bile olmadığınızı görecek, gittikçe daha sağlıklı olmanın keyfini çıkaracaksınız.

Yoga Academy Kadıköy:
Sarayardı Cad. No: 94 Hasanpaşa-Kadıköy-İstanbul
Tel: 0 216 345 2728
www.yogaakademi.com


 


ARŞİV