Sağlık taramalarına ilgi büyüktü

Mahalle sağlık taramaları kapsamında toplamda 5 bin 200 işlem yaparak, bin 835 kişiye hizmet verildiğini söyleyen Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme, önümüzdeki dönemlerde sağlık...

30 Aralık 2010 - 14:13

Mahalle sağlık taramaları kapsamında toplamda 5 bin 200 işlem yaparak, bin 835 kişiye hizmet verildiğini söyleyen Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme, önümüzdeki dönemlerde sağlık taramalarının tekrarlanacağını ifade etti.


Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 13-30 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Mahalle Sağlık Taraması’na ilgi yoğundu. Tarama; Fikirtepe ve Dumlupınar Mahallerinde üç hafta boyunca devam etti.
Taramada; yetişkin muayene, çocuk muayene, diş taraması, göz taraması, vücut yağ analizi, kan şekeri-kolesterol ölçümü hizmetleri verildi. Toplamda 5 bin 200 işlem yaparak, bin 835 kişiye hizmet verildiğini belirten Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme, halkın ihtiyaçlarını az da olsa karşılayabildikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Bu taramada yetişkinlerde, diyabet vakalarının arttığı, kolesterol ve hipertansiyonlu hastaların sayısının bir hayli yüksek olduğu gözlendi. Özellikle bayanlarda kilo fazlalığı nedeniyle Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniğindeki Beslenme ve Diyetetik bölümüne yönlendirmeler yapıldı.
Sağlık taramasında oyuncak hediye edilen çocuk hastalarda ise; gribal enfeksiyon, bronşit ve orta kulak iltihabının en çok rastlanan hastalıklar olduğunu vurgulayan Dr. Süzme, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kadıköy Belediyesi Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk Etüt Merkezi (Fikirtepe) ve Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezinden (Dumlupınar) gelen öğrenciler de öncelikli olarak Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nde gruplar halinde alınarak muayene edildi. Ayrıca göz ve diş taramaları da yapıldı”
Mahalle Sağlık Taramalarından dolayı memnuniyetini belirten vatandaşlar için ileriki dönemde sağlık taramaları tekrarlanacak.
 


ARŞİV