Sağlıklı bir beden için ruh sağlığı önemli

Diyabet ve hipertansiyon gibi ölüme neden olan hastalıkların doğrudan ruh sağlığı ile ilişkili olduğunu söyleyen Psikiyatrist Dr. İlker Küçükparlak, “Tedaviye uyum gösterebilmek, ilacı kullanabilmek ve tedaviyi sürdürebilmek sağlam bir ruh sağlığıyla mümkün oluyor” dedi

11 Ekim 2024 - 15:40

Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi ile Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde  “Terapi nedir ve ne değildir” başlıklı söyleşi düzenledi. Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide konuşmacı olarak yer alan Psikiyatrist Dr. İlker Küçükparlak “Hem tıp hem de akademi dünyasının, lokal hayatın içindeki insanlarla bir araya gelmesini çok önemli buluyorum. Çünkü bilgiler halka tercüme edilmeyince bir fanusun içinde kalıyor” dedi.

BEDEN SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ 

Ruh sağlığının hayatımızı etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunun altını çizen Dr. Küçükparlak, diyabet ve hipertansiyon gibi ölüme neden olan hastalıkların doğrudan ruh sağlığı ile ilişkili olduğunu belirtti. Küçükparlak, “Tedaviye uyum gösterebilmek, ilacı kullanabilmek ve tedaviyi sürdürebilmek sağlam bir ruh sağlığıyla mümkün oluyor. Dolayısıyla ruh sağlığımız, bedensel sağlığımızdan hayatlarımızı nasıl kurduğumuza kadar her açıdan önemli” şeklinde konuştu. Ruh sağlığının “elle tutulamadığından” dolayı unutulduğunu ifade eden Küçükparlak, “Dönüp bakmak ve dinlemek gerekiyor, o yüzden ruh sağlığımızı hatırlamak için 10 Ekim kıymetli” dedi. 

ÇOCUK KORUYUCU RUH SAĞLIĞI MERKEZİ

Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi 2011 yılından beri çocuk, ergen ve yetişkinlere hem danışmanlık hem de terapi hizmeti sunuyor. 2019 yılından itibaren ise her ay ücretsiz olarak Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi  iş birliğiyle “Toplum Ruh Sağlığı” seminerleri gerçekleştiriliyor. 

Adres: Göztepe, Tepegöz Sk. Nural Köşkü Konutları No:41/1 

Telefon: (0216) 360 88 10

 


ARŞİV