Sağlıklı kadın olmak!

Uzman Psikolog Feyza Bayraktar ile “Kadın ve Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları” konulu seminerler dizisi kapsamında “Kadın Sağlığı ve Psikolojisi” konusu ele alındı.

05 Temmuz 2012 - 13:42
Uzman Psikolog Feyza Bayraktar ile “Kadın ve Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları” konulu seminerler dizisi kapsamında, 24 Haziran Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki seminerde, “Kadın Sağlığı ve Psikolojisi” konusu ele alındı. Beden imajı ve yeme bozuklukları, obezite psikolojisi, depresyon, depresyon dönemleri, sebepleri ve neler yapılması gerektiğini anlatan Bayraktar, semineri dinlemeye gelen konuklarla birlikte interaktif bir sunum gerçekleştirdi.
Bayraktar, “Obezitenin bir çığ gibi büyüdüğü günümüzde, 20.yüzyılın son çeyreğinden itibaren ideal kadın beden imajının zayıflıkla bağdaştırılması, zayıflığın başarının ve mutluluğun temel taşları olarak işlenmesi ve buna bağlı olarak kilolu olma durumunda kişinin özgüven eksikliği yaşaması, kendini başarısız görmesi, kişide sosyalleşme problemleri yaratıyor. Yeme bozukluğu deyince aklınıza hemen anoreksiya ya da bulimia gelmesin. Hangi pantolon zayıf gösteriyor, tartı bugün kaç gösterdi, ne giysem de ince görünsem gibi takıntılar da yeme bozukluğu tanımının içinde yer alıyor. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı alışkanlık haline getirerek, beslenmeyi sağlıklı yaşamın bir parçası olarak görmek gerekiyor” dedi. Normal yeme, yeme bozukluğu tanımı, sağlıklı yeme davranışları üzerine detaylı bilgilendirmelerde bulunan Uzm.Psk. Feyza Bayraktar'ın “Kadınlar için iş ve aile hayatında stresle baş etme yöntemleri'' konusunun işleneceği bir sonraki semineri, 6 Temmuz Cuma günü saat:14.00'de Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu'nda gerçekleştirilecek.



ARŞİV