Sağlıklı Kentler Birliği Kadıköy’de toplanıyor

Sağlıklı Kentler Birliği’nin Kadıköy’de düzenleyeceği konferansta “aktif yaşlanma” tartışılacak ve Kadıköy’deki çalışmalar ele alınacak

12 Ekim 2018 - 15:28

Türkiye’den birçok belediyenin içinde yer aldığı Sağlıklı Kentler Birliği, 12- 14 Ekim tarihlerinde Kadıköy’de toplanacak. Kozyatağı’ndaki Hilton otelinde düzenlenecek konferansa Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdem Saker ve akademisyenler katılacak.

Konferansın birinci oturumunda, Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Alper Ünlü ve Prof. Dr. İsmail Tufan  “Yaş Almaya Uyum Sürecini Nasıl Yaşıyoruz” başlığı altında sağlıklı yaşlanma üzerine sunum yapacak. Konferansın ikinci oturumunda ise “Yaşlı Dostu Kent: Kadıköy” tartışılacak. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, Kadıköy Belediyesi’nin sosyal hizmet politikalarını anlatacak. Dr. Zeynep Süzme, Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi’nde yürütülen faaliyetleri katılımcılara aktaracak. Son olarak da Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü personeli Ece Çizel, “Kadıköy Belediyesi Yaşlılık Araştırması” hakkında sunum yapacak.

 Konferans sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erecek. 


ARŞİV