Semiha Şakir Huzur Evinde Diyabet Eğitimi.....

Kadıköy Belediyesi Rana Beşe Sağlık Polikliniği Diyabet ünitesi uzmanları tarafından Semiha Şakir Huzur Evi’nde 10 Ocak Cuma günü diyabet eğitimi verildi.

23 Ocak 2014 - 09:00
Kadıköy Belediyesi Rana Beşe Sağlık Polikliniği Diyabet ünitesi uzmanları tarafından Semiha Şakir Huzur Evi’nde 10 Ocak Cuma günü diyabet eğitimi verildi.
Diyabet doktoru Ayşegül Karaçam tarafından diyabetli hastaların dosyaları inceleyerek, tedavi planları gözden geçirildi, gerekli düzenlemeler yapılarak ,bazı hastalar Rana Beşe Polikliniği’ne yönlendirildi. Hemşire Selma Kaya tarafından huzurevinde kalan diyabetli hastalara ve huzurevi personeline ensülin eğitimi verildi.
Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eğitimde; ensülin kullanımı, ensülin kaleminin tutuş şekli, ensülin iğnesinin nasıl ve hangi bölgelere yapılabileceği ve hipogliseminin belirtileri konularında bilgi verildi. Hipoglisemiye giren bir kişiye de ilkyardım uygulaması konusunda eğitim verildi.
Bunun yanında diyabetli hastalarda hijyen, ayak bakımı gibi konulara değinilerek, çalışanların ve hastaların merak ettikleri, kafalarına takılan sorular cevaplandırıldı.

ZİHİNSEL ENGELLİLERDE BESLENME SEMİNERİ
Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği diyetisyeni Figen Fişekçi Üvez tarafından 8 Ocak Çarşamba günü Şöhret Kurşunoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) velilerine “Zihinsel Engellilerde Beslenme Problemleri” konulu bir seminer verildi.
48 velinin katıldığı seminerde “Sağlıklı Ve Dengeli Beslenme, Obeziteden ve Engel Gruplarında Görülen Beslenme Sorunları” anlatılarak, sorular cevaplandı.

ARŞİV