Sigaraya karşı mücadele artıyor

İnsan sağlığına zararları bilinen sigaraya karşı toplumun çeşitli katmanları seslerini yükseltiyor. Gerek üniversite, gerekse sivil toplum örgütleri bazında bağımlılığa karşı mücadele bilincini...

24 Mayıs 2011 - 14:02

İnsan sağlığına zararları bilinen sigaraya karşı toplumun çeşitli katmanları seslerini yükseltiyor. Gerek üniversite, gerekse sivil toplum örgütleri bazında bağımlılığa karşı mücadele bilincini geliştirmek için çeşitli kampanyalar, etkinlikler düzenleniyor. Geçtiğimiz günlerde sigara ve bağımlılık yapıcı maddelere karşı mücadele everecek yeni bir dernek kuruldu. “Bağımsızlığa ve Sigara’ya Hayır” isimli derneğin bünyesinde sanat, spor olmak üzere farklı alanlardan ünlü isimler yer alıyor.

Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığını üstlendi

“Bağımsızlığa ve Sigara' ya Hayır Derneği” Prof. Dr. Orhan Kural’ın başkanlığında İstanbul' da kuruldu.
Geniş tabanlı bir sivil toplum kuruluşu olan dernek geçtiğimiz haftasonu, üyelerinin katılımıyla ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz’un sponsor olarak destek verdiği derneğin yönetim kurulu Prof. Dr. İbrahim Keleş, Dr. Yavuz Özcan, Sevgi Aksu, Murat Altınel, Melahat Parlar ve Prof. Dr. Orhan Kural’dan oluşuyor. Derneğin onur üyeleri ise; Cüneyt Arkın, Erol Büyükburç, Erol Evgin, Mansur El Sabah, İbrahim Kutluay, Perran Kutman, Nasuh Mahruki, Ali Atıf Bir, Nerucna Sabur, Nevval Sevindi, Ebru Şallı, şarkıcı Yaşar ve Gazeteci Çetin Yapıcı, Derneğin Gönüllü olarak Basın Danışmanlığını ise Gazeteci Çetin Yapıcı üstlendi.

Üniversiteler de sigaraya karşı mücadele ediyor

Diğer taraftan üniversite çatısı altında da gençleri sigara ve bağımlılık yapıcı maddelerden korumak ve bilinçlendirmek amacıyla kitlesel bir mücadele başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından Marmara Üniversitesi’nde açılışı yapılan “Dumansız Kampüs” kampanyasının İstanbul açılış galası geçtiğimiz günlerde Grand Cevahir Hotel’de gerçekleştirildi.
 


ARŞİV