Şizofreni hastalarının terapi gibi gezisi

Kadıköy'de faaliyet gösteren Avrasya Şizofreni Derneği, yaz etkinlikleri çerçevesinde, Sapanca’da bulunan dernek Gönüllüsü Ayla Aysal'ın daveti üzerine Sapanca’ya bir gezi gerçekleştirdi

20 Eylül 2012 - 15:05
Kadıköy'de faaliyet gösteren Avrasya Şizofreni Derneği, yaz etkinlikleri çerçevesinde, Sapanca’da bulunan dernek Gönüllüsü Ayla Aysal'ın daveti üzerine Sapanca’ya bir gezi gerçekleştirdi. 4 Eylül Salı sabahı Kadıköy Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle Hasanpaşa'dan hareket eden grup, 2 saat yolculuktan sonra Sapanca’da, dernek üyelerine evini açan Ayla Aysal ile buluştu. Dernek üyeler, Aysal'ın misafirperverliği sayesinde gün boyunca inanılmaz mutluluk yaşadılar. Sapanca gezisi derneğin üyesi hasta ve hasta yakınları için bir tür terapi de oldu. Doğanın enerjisi hastalara olumlu etki yaptı. 
Avrasya Şizofreni Derneği Başkanı Sevim Alper, ''Bahçedeki elma ağacında elma almak, incir ağacımdan incir yemek, havuz kenarında oturmak, oksijeni ciğerlerinde hissetmek... İnsanın bu güzelliklerden ayrılası gelmiyor. Ve gün bitti hasta ve hasta yakınlarının yüzlerindeki tebessüm doruk noktadaydı. Şizofreni hastaları ve aileleri evlere tıkılmak istemiyor. Toplumsal doku içinde dışarıda içimizden biri olmak istiyor. İlacını düzenli alan hastalarımız. bu tür etkinliklerle adeta yeniden doğuşu yaşıyor'' dedi. Alper, bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.

ARŞİV