Sokak hayvanlarının gönüllü korumalarına eğitim!

Kadıköy Belediyesi, yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyen hayvanseverlere eğitim verdi.

30 Mayıs 2013 - 16:53

Baran ÇEVİK-Tunahan YURDAKUL
 
Kadıköy Belediyesi, yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyenlere eğitim veriyor. Belediye’nin Veteriner İşleri Müdürlüğü yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyenlere yönelik olarak 8. eğitim seminerini 23 ve 24 Mayıs'ta gerçekleştirdi.
2 gün boyunca Fikirtepe Veteriner Hizmet Binası’nda yapılan ve 25 kişinin katıldığı eğitimde, ayvan sağlığının korunması, hayvan refahı, ev ve süs hayvanlarının (kedi, köpek, kafes kuşları, akvaryum balıkları, egzotik hayvanlar gibi) bakımı, beslenmesi, önemli hastalıkları, hayvanlarda ilkyardım, hayvan davranışları, sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, kayıt altına alınması ve sahiplendirilmesi gibi konular ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında detaylı bilgi verildi.Ayrıca seminere katılanlar, ilkyardım bilgisi aldığı için yaralanma, kırık, yabancı cisim yutma, solunum durması gibi durumlarda hayvanlara hayat kurtarıcı müdahalede bulunabilecekler.
Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü veteriner hekim Ali İhsan Mete, “Bu eğitime katılanlara belediye olarak “Eğitim Sertifikası” veriyoruz. Sertifikalarını alanlar daha sonra Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’ne (İstanbul Şube Müdürlüğü) müracaat ederek yerel hayvan koruma görevlisi olabiliyorlar. Özellikle kedi ve köpekler gibi sahipsiz hayvanların kendi mekânlarında, bulundukları bölge ve mahallerde yaşamaları sorumluluğunu üstlenen gönüllü kişilere ‘yerel hayvan koruma görevlisi’ deniliyor. Bu kişiler bir yıllığına İl Hayvanları Koruma Kurulu'nca seçiliyor”dedi.



ARŞİV