Tabip Odası'ndan ‘muayehaneme dokunma'

Sağlık çalışanlarının, ‘Muayenehaneme ve Muayenehane Açma Hakkıma Dokunma!’ sloganıyla düzenlendiği basın açıklamasına, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de destek verdi.

08 Haziran 2011 - 10:49

Sağlık çalışanlarının, ‘Muayenehaneme ve Muayenehane Açma Hakkıma Dokunma!’ sloganıyla düzenlendiği basın açıklamasına, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de destek verdi.

İstanbul Tabip Odası, hükümetin “Sağlıkta Dönüşüm Programı” ile 4 Ağustos’ta yürürlüğe girmesi planlanan, “doktorların özel muayenehane açma, açık olanların ise kapanma tehlikesi”nden vatandaşları haberdar etmek için Kadıköy İskelesi’nde bir basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanları 4 Ağustos’ta tüm muayenelerin kapanmasına yol açacak olan ilgili yönetmeliğin acilen iptal edilmesini talep ettiler.
5 Haziran Pazar günü yapılan, Türk Tabipler Birliği, Tabip Odaları, uzmanlık dernekleri ve hekimlerin katıldığı basın açıklamasına Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de destek verdi.
İstanbul Tabip Odası, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu taleplerde bulundu: “Mesleğimizi bağımsız olarak sürdürebilmek için muayenehanelerin kapatılmamasını, açılmasını zorlaştırıcı ve engelleyici hükümlerin getirilmemesini, açılmış ve ruhsatlandırılmış muayenehaneler için ek koşulların getirilmemesini, yasal hakların sürdürülmesinin sağlanmasını, Avrupa başta olmak üzere tüm gelişmiş ve modern ülkelerde olduğu gibi muayenehanelerin açılması ve denetlenmesinin tabip odalarının ve uzmanlık derneklerinin görüşü doğrultusunda meslek kuruluşlarının da içinde yer alacağı kurullarla yapılmasını ve hızla bu yönde bir yönetmelik düzenlemesi yapılmasını, 4 Ağustos’ta tüm muayenehanelerin kapanmasına yol açacak ilgili yönetmeliğin acilen iptalini istiyoruz. ”


ARŞİV