Tarihi geçmiş ilaçlarınızı çöpe atmayın!

Kadıköy’de bulunan evsel atık ilaç toplama noktalarının sayısı ikiden 38’e çıkarıldı

26 Şubat 2021 - 13:27

Kullanım ömrü dolmuş, çevre ve insan sağlığı için risk oluşturabilecek atık ilaçlar, artık Aile Sağlığı Merkezlerinin içine kurulan ‘evsel atık ilaç toplama noktaları’nda biriktirilecek. Bu ilaçlar daha sonra kullanılmaması için Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından toplanarak, lisanslı tesislerde bertaraf edilecek.

Kadıköy’de bulunan evsel atık ilaç toplama noktalarının sayısı ikiden 38’e çıkarıldı. Çevre ve insan sağlığı için risk oluşturabilecek maddelerin çöpe atılmaması, lavaboya dökülmemesi gerekiyor. Bu nedenle son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar ayrı olarak toplanıyor ve özel yöntemlerle bertaraf ediliyor. Atık ilaç toplama noktalarına, ilaçlarını kendileri imha etmekten sorumlu olan eczanelerden ve sağlık kuruluşlarından gelen ilaçlar kabul edilmiyor.

Öte yandan gıda takviyesi olarak kullanılan, sağlık bakanlığınca ilaç ruhsatı almamış mama ve besin takviyelerinin de atık ilaç kutularına atılmaması gerekiyor.

Aile Sağlığı Merkezleri ile Belediye Hizmet Binasının yer aldığı 38 noktada bulunan atık toplama noktalarında biriken atık ilaçların bertaraf bedeli Kadıköy Belediyesi tarafından karşılanacak.


ARŞİV