Toprağa saygı yürüyüşü

TEMA Vakfı, geçtiğimiz hafta Moda Caddesi’nde minik gönüllüleriyle sesini duyurdu.

04 Aralık 2013 - 15:56
Tutku DİRİ
TEMA Vakfı İstanbul 1. Bölge Temsilciliği’nin Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Toprağa saygı” yürüyüşü ve çevre etkinliği Kadıköy’de gerçekleştirildi.
Anadolu Yakası okullarının öğrencileri ve TEMA Gönüllüleri, 27 Kasım Çarşamba günü Moda İlkokulu önünde buluştular. Saat 10.40 da başlayan yürüyüş, Bahariye-Altıyol-Kadıköy İskelesi istikametinde sürdürüldü. Coşkulu bir şekilde süren yürüyüşte öğrenciler taşıdıkları pankartlar ve afişlerle gönüllülük, erozyon, küresel ısınma, toprak su gibi konulara dikkat çekerken, attıkları sloganlarla da aynı konularda farkındalık yarattılar. Bu yılki Toprağa Saygı yürüyüşünün ana teması gönüllülük olduğundan İskele Tören Alanındaki etkinlikte de bu konu ön planda tutuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından TEMA Vakfı “Toprağa Saygı Yürüyüşü Basın Bildirisi” okundu.
Daha sonra TEMA Vakfı İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Tamer Aner, gönüllülüğün önemine değinerek, TEMA Gönüllüleri’nin gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Herkesi TEMA Gönüllüsü olmaya davet eden Aner, “Beş yüz bine yaklaşan gönüllü sayımızla çok şeyler başarırız” dedi.
Öğrencilerin doğa ile ilgili şiirler söylediği şölende çevre andı da okundu. Son olarak Faik Reşit Unat Ortaokulu Çevre Korosu seslendirdiği doğa şarkılarıyla herkesi coşturdu.
Minik yüreklerin büyük katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, ülkemizin yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybettiği, bununla ciddi bir şekilde mücadele edilmesi gerektiği ve bu mücadelede ormanların büyük rol oynadığı vurgulandı.
 

ARŞİV