Torunlarınızı 'sağlıklı' karşılayın

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği, torun sahibi olmaya hazırlanan büyükanne ve büyükbabalara ücretsiz eğitim verecek

10 Mart 2016 - 16:12
“Sağlıklı Gebe Sağlıklı Bebek” anlayışını benimseyen Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği bünyesinde 2012 yılından bu ana “Gebe Okulu” projesi sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy bölgesinde yaşayan anne adayları, gebelik, doğum, bebek bakımı gibi konularda eğitimler alıyor. Bugüne kadar yapılan Gebe Okulu programlarında anne ve baba adaylarının en büyük endişelerinden birinin ebeveynleri ile yaşayacakları bakış açısı farkından doğan çatışmalar olduğu gözlemlendi. Bu nedenle de büyükanne ve büyükbabaların da bu sürece dâhil edilmesi gerekliliği ortaya çıktı. Tüm ailenin gerginlikten uzak, keyifli bir şekilde ailenin yeni üyesini karşılayabilmesi ve bebeğin gelişimine zarar verecek uygulamalardan kaçınılması amacı ile büyükanne ve büyükbabalar, Gebe Okulu projesine “Torunumu Beklerken” başlığı altında dâhil edildi.
Kuşaklar arası çocuk bakımında yaşanan anlaşmazlıkları en aza indirmek amacını taşıyan bu eğitim programı kapsamında;  bebek bakımında doğru bilinen yanlışlar, bebek ve çocuklarda acil durum uygulamaları, yeni anne-baba ve torun ile iletişim, büyükanne büyükbabalık rolleri ve kuşak çatışması konuları işlenecek. Böylece büyükanne ve büyükbabalar, hem yanlışlarını düzeltme şansı yakalayacaklar hem de unuttuklarını hatırlayacaklar.
Eğitimler, Kuyubaşı’ndaki Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği eğitim salonunda maksimum 15 kişilik gruplar halinde haftada iki gün üçer saat (10.00-13.00 arası) yapılacak. Eğitim programına başvurmak isteyen büyükanne ve büyükbabalar 0216 348 40 27 telefon numarasından bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirler.

 


ARŞİV