Türk Kızılayı 145 yaşında

Yaşanan her afette yardım elini ilk uzatan Kızılay 145. yılını kutluyor. Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Numan Hocaoğlu, Kurumun Kadıköy’deki çalışmalarını Gazete Kadıköy’e anlattı.

03 Temmuz 2013 - 14:54
Mustafa SÜRMELİ
Nerede bir afet yaşansa adını ilk duyduğumuz asırlık bir kurum Kızılay… Türkiye Kızılay Derneği14 Nisan 1877’de Hilal-i Ahmer Cemiyeti resmen kuruldu. O günden bu yana nerede bir afet nerede bir ihtiyaç olsa orada Kızılay’ı görmek mümkün. İnsanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik çerçevesinde çalışan köklü kuruluş, Türkiye’nin neresinde bir ihtiyaç duyulsa oraya ilk uzanan yardım eli oluyor.Türk Kızılayı’nın Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi Kadıköy’de de bir şubesi var ve son dönemde gerçekleştirdiği kampanya ve projelerle adından Kadıköy’de çok söz ettiriyor. Kadıköy Kızılay Şubesi’nin Başkanlığı’nı yürüten Numan Hocaoğlu, “Her şey işten ibaret değil, topluma da faydalı olacak işler yapmalı, üzerimize düşeni yerine getirmeliyiz. Ben de Kızılay bünyesinde insanlık için gönüllü olarak çalışıyorum ve büyük mutluluk yaşıyorum” diye konuşuyor. 
 
KADIKÖY’DE 1 NUMARAYIZ
3 yıldan bu yana Türk Kızılayı Kadıköy Şubesi Başkanlığını yürüten Numan Hocaoğlu, ilçede büyük oranda kurban bağışı yapıldığını belirterek, “Kurban bağışı konusunda tüm Türkiye’de 722 tane şubemiz var. Kadıköy şubesi hep ilkleri olan bir şube. Son 3 yılda tüm Türkiye’de toplanan kurban bağışlarının yüzde 6 ile 8’i Kadıköy şubesinin sorumluluk alanı içerisinde bağışlanıyor. Bu konuda 1 numarayız. Bu yıl tüm Türkiye’de bağışlanan yaklaşık 15 bin kadar kurbanın 869 tanesini Kadıköylüler bağışladı. Bu konuda Kadıköylülere teşekkür ediyorum” dedi. Hocaoğlu, ilçe sınırlarındaki tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine ayni yardım yaptıklarını da ifade ederek, “Mevcut sayıyı arttırmamız lazım. Bağışlar bizim için çok önemli. Bize ulaşmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız veya ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ya da bizimle herhangi bir konuda temasa geçmek isteyen vatandaşlarımız 0216 336 05 66-336 99 07 - 0542 661 39 47 nolu telefonlardan bize ulaşabilirler” diye konuştu.
 
KIZILAY HEPİMİZİN, DESTEK VERELİM
Kızılay’ın önemini toplumun bildiğini, Kadıköy Kızılay Şubesi olarak, Kadıköy’de Kızılay adına faaliyetler düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini, bu çalışmaların başında da kan bağışını arttırmaya yönelik kampanyalar geldiğini söyleyen Numan Hocaoğlu, “Toplumumuzda en çok ihtiyaç duyulan konu kan. Bu konuda bağışların artması için uğraşıyoruz” dedi. Kadıköy’de kaymakamlık ve ilçe milli eğitim vasıtasıyla okullarda çalışmalar yaptıklarını, Kadıköy Belediyesi ile yaptıkları protokol çerçevesinde kan bağışı kampanyalarının toplumda dikkat çekmesi için bir adım attıklarını ifade eden Numan Hocaoğlu, “Bu yıl Kadıköy Belediyesi ile ilk defa bir kampanya gerçekleştirdik. Bundan böyle belli aralıklarla kan bağışı kampanyalarını Kadıköy Belediyesi bünyesinde gerçekleştireceğiz. Belediye Başkanı Sayın Av. Selami Öztürk de bizzat kampanya standına gelip destekledi. Kızılay hepimizin. Ben de yönetici olarak gelip geçiciyim. Kızılay anlatılmakla bitmez. Daha yapacak çok işimiz var” dedi.Herkesi bir şekilde toplum için gönüllü çalışmalara davet eden Hocaoğlu, Kızılay’ın herkesin desteğine ihtiyacı olduğunu da vurguluyor. 
 
TIP MERKEZİ İLE İLGİLİ SICAK GELİŞME
“Vatandaşlarımız Kızılay’a karşı duyarlı ama imkânı olanlardan daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Unutulmamalı ki Kızılay bir seferlik değil, her zaman herkese lazım. Biz afeti, felaketi, seli beklemeden hazırlıklarımızı ona göre yapmalıyız” diyen Hocaoğlu, Kadıköy’deki Kızılay Tıp Merkezini tekrar aktif hale getireceklerini de ilk defa Gazete Kadıköy aracılığıyla Kadıköylülere açıkladı. Hocaoğlu, şube hizmetleri ve kan bağışı konusundaki hizmetleri modern şartlarda burada gerçekleştireceklerini, şubenin merkezini de tekrar eski binalarına taşıyacaklarını söyledi.
 
 

ARŞİV