"Vicdanları sızlatan ilaç fiyat farkı uygulamasına son verilsin"

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Pınar Özcan, depremzedelere ilaç fiyat farkı çıkmasına tepki gösterdi

20 Şubat 2023 - 15:15

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 13 milyondan fazla insanı etkileyen bir yıkıma sebep oldu. Can kaybı 40 bini aştı. Hayatta kalanların tedavileri sürerken, bölge hastanelerinde yeterli yer olmaması nedeniyle pek çok depremzede de Ankara, İstanbul, Antalya ve İzmir gibi illere yönlendiriliyor. Son verilere göre 200 binden fazla insan deprem bölgesinden tahliye edildi. Depremzedelerin tedavileri ücretsiz gerçekleştiriliyor. Ancak eczanelere ilaç almaya gittiklerinde durum değişiyor, ilaç farkı ödemeleri isteniyor.

Depremzedelerin karşılaştığı ilaç fiyat farklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Pınar Özcan, “Depremzede vatandaşlarımız çok ciddi tutarlarda ilaç fiyat farkları ödemek zorunda kalıyor” dedi.

Özcan, depremzedelerin deprem bölgesi dışında kalan eczanelerden ilaç almak istediklerinde ilaç fiyat farkı ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. Durumu Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını kaydeden Özcan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK'nın depremzedelere ilaç fiyat farkı çıkmaması için gerekli düzenlemeleri bir an önce yapması gerektiğini vurguladı.

“FİYAT FARKI ÇIKMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Depremzede vatandaşlarımız, muayene ücreti ve hasta katılım payı ödemiyor ancak çok ciddi tutarlarda ilaç fiyat farkları ödemek zorunda kalıyor. Bu kişiler yakınlarını kaybetmişler, evlerinden olmuşlar, yaşadıkları yerden kilometrelerce uzakta zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Depremzedelere, ilaçlarını almak istediklerinde ilaç fiyat farkı çıkmasını kabullenemiyoruz. Vicdanları sızlatan bu duruma son verin.”


ARŞİV