Yaşa takılma, hayata katıl!

Kadıköy Belediyesi Prof.Dr.Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği’nin ‘Sağlıkla Yaş Alalım’ projesi büyük ilgi görüyor

20 Ocak 2017 - 13:54

Yeldeğirmeni’nde bulunan Kadıköy Belediyesi Prof.Dr.Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği tarafından başlatılan ‘Sağlıkla Yaş Alalım’ projesinde 7. Grup çalışması tamamlandı. Çalışmayla, bireylerin sağlıklarını korumak, geliştirmek, sağlıkla yaş almalarına yardımcı olmak ve hastalıklarıyla ilgili bilgilerini geliştirecek eğitim desteği vermek amaçlanıyor.

Proje; bireylerin yaşının getirdiği sağlık sorunları, fonksiyon kayıpları ve yalnızlık duygusunun yarattığı duygusal durum bozukluğunu hafifletip kaliteli bir yaşam sürmelerini hedefliyor ve 2 günlük bir süreyi kapsıyor.

Çalışmanın ilk gününde Dr.Deniz Özkan kronik hastalıklarla ilgili bilgilendirme yapıyor ve bu hastalıklarda düzenli ilaç kullanımını anlatıyor. Dr.İlhan Makinacı beslenmede dikkat edilecek hususlar, Hemşire Ayten Kuzucu ise ev kazalarından korunma ve ilkyardım konusunda bilgi veriyor.

Diş Hekimi S.Gürcan Oktayoğlu diş protez bakımını, Psikolog Serpil Tanki yaş almaya uyum sağlamayı, Jinekolog Op.Dr.N.Gül Yavuzer ise menapozda üriner inkontinans (İdrar kaçırma) konusunu anlatıyor.

Çalışmanın ikinci günündeki uygulamalı eğitimde ise evde kullandıkları tansiyon aletleri, şeker ölçüm cihazlarını getiren katılımcılar doğru tansiyon ve şeker ölçmeyi öğreniyorlar ve bu arada aletlerin kontrolü de yapılmış oluyor.

Eğitimler sırasında katılımcılara poliklinikte hazırlanan ilkyardım kitleri ve  ‘Ev Kazalarında İlkyardım’ kitapçığı veriliyor. 8-10 kişilik gruplar halinde planlanan eğitimlerde, sıcak bir sohbet ortamı oluşuyor ve katılımcılar eğitimcilere rahatlıkla soru sorup paylaşımda bulunabiliyor.

“Sağlıklı yaş almak isteyenler”, Prof.Dr.Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği telefonlarından (0216 5651344 ve 0216 5652594) kayıt yaptırabiliyor. Eğitimler 15 günde bir tekrarlanıyor 


ARŞİV