Yaşama yol ver

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 112 Acil Çağrı hattına yönelik "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında yürütülen toplumsal farkındalık çalışmaları sürüyor

16 Haziran 2016 - 10:35
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 112 Acil Çağrı hattındaki gereksiz aranmaların önlenmesi ve trafikde ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında yürütülen toplumsal farkındalık çalışmaları sürüyor.
Bu kapsamda, Yaşama Yol Ver Kampanyasına bir destek de Fenerbahçe Spor Kulübü'nden geldi. 9 Haziran’da Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off final maçı kapsamında Ülker Sports Arena'da oynanan Fenerbahçe - Anadolu Efes basketbol müsabakasında, Fenerbahçe basketbol takımı sahaya "Trafikte Seni Aşamıyoruz.Yaşama Yol Ver" pankartı ile çıktı.
İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, İstanbul'da neredeyse her mahallenin yanı başında bir acil yardım istasyonu olduğunu ancak ambulanslar yola çıktığında sorunlar yaşandığını belirterek, "Yola çıktığımızda trafik bizim önümüzdeki en büyük engel. İstanbullu sürücülerin bu konunun önemine müdrik olarak, fermuar fenomenine uyup, dikiz aynalarından siren ışığı ya da ambulans sesi duyduklarında ya sağa, ya sola yanaşıp 1 dakika hareket etmeden beklemeleri, o ambulansın önünü açacak ve hastasına çok daha çabuk ulaşmasını sağlayacaktır. Kampanyamıza spor camiasından gelen desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan bu mühim kampanyaya destek vermelerini hassaten istiyorum" dedi.



ARŞİV