Yemek değil KAN BAĞIŞI yaptılar

İstanbul Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyeleri, Rıhtım’da bulunan kan toplama aracının önünde kan bağışı konusunda farkındalık yaratmak için buluştu

10 Mart 2017 - 12:54

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’na bağlı İstanbul Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyeleri, kan bağışı konunda farkındalık yaratmak Rıhtım’da bir araya geldi. Derneğe üye olan aşçılar ve pastacılar hem bölgedeki insanları bağış merkezine yönlendirdiler, hem de kan bağışında bulundular. 

“KAMPANYALARI ARTTIRACAĞIZ”

Kampanyayla ilgili gazetemize konuşan Zeynep Kamil Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Başar Yöngel, şehrin ve ülkenin kan ihtiyacının vatandaşların bağışlarıyla giderilebileceğini söylerken, dernekler ve STK’larla işbirliğinin önemine dikkat çekti: “Bugün Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile birlikte kan bağışı konusunda farkındalık yaratmak için bir etkinlik oluşturduk. Derneğe üye olan aşçılarımız ve şeflerimiz Kadıköy Meydanı’na hem gelip kan bağışladılar. Hem de Kadıköy Meydanı’ndaki vatandaşlarımızı kan bağış merkezimize yönlendirdiler. Biz de bugün bu farkındalıkla kan bağış sayımızın artmasını bekliyoruz. Ülkenin ve şehrin ihtiyacı olan kanı vatandaşlarımızın bağışlarıyla karşılamaya çalışıyoruz. Alınan bu kanlar, laboratuvarımızda işlendikten sonra hastanelere gönderiliyor ve ihtiyacı olan hastalarımız için kullanılıyor. Bu kampanyaları arttırarak insanlarımızın kan bağışına olan ilgisini arttırmak, bağış sayısını arttırmak ve kan arayan hastaların artık bu arayışlarına son vermek için dönem dönem dernekler ve STK’larla bu tarz çalışmalar yapmaya devam etmeliyiz.”

KAN YOKSA ÜYELİKTE YOK

İstanbul Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Yaşar, bir ilke imza atarak derneğe katılım için Kızılay’a kan bağışı şartı getirdiklerini söylerken, bağış yapmayanlar derneğe üye olamadığını, hastalık gibi kan verme engeli olma durumunda ise TEMA’dan fidan alınmasının üyelik şartı olduğunu belirtti. Yaşar konuşmasına şöyle devam etti: Biz İstanbul Aşçılar ve Pastacılar Derneği olarak Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olan Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’na bağlıyız.  Derneğimiz tamamen sosyal sorumluluk üzerine kurulu bir dernek. Tamam, bir aşçılık derneğiyiz ama bunun yanında sosyal yardımlaşma için neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bugün de burada yönetim kurulu ve üyeler olarak bir bağışta bulunmak istedik.  Bunu diğer derneklerde de yaygınlaştırmak ve insanlara aşılamak için buradayız. Klasik dernek mantığını aşmak için buradayız.”


ARŞİV