'Kadın futbolu için saha ve tesis gerek'

Kadıköy’ün ilk kadın futbol kulübü olarak 1993’te kurulan Yenidünya Spor, şimdilerde saha ve tesis yetersizliği nedeniyle kadın futbol ligine katılamıyor…

05 Şubat 2016 - 11:00
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy'de 1993 yılında Yenidünya Kadın Futbol Kulübü’nü kurarak ilçede bir ilki gerçekleştiren Burhan Yenidünya, Kadıköy’de tesis yetersizliği nedeniyle kadın futbol liglerine katılamadıklarını söylüyor. O yıllarda altı takımın katıldığı kadınlar futbol liginin başlamasında da katkısı bulunan Burhan Yenidünya, soyadını taşıyan Yenidünya Spor Kulübü ile İstanbul Amatör Futbol Ligleri’nde sportif çalışmalarını sürdürüyor.
Yenidünya Spor Kulübü, İstanbul Amatör Futbol Liglerinde U14-U16 ve 2. Amatör Lig kategorilerinde mücadele ediyor. Kırmızı siyah formalı Yenidünya Spor Kulübü bünyesinde 140 lisanslı sporcu bulunduğunu söyleyen Burhan Yenidünya, “Bizim en büyük eksiğimiz ilçede antrenmanlarımızı yapacak, Kadıköylü takımların faydalanabildiği bir stadyumun olmayışıdır. Kulübümüz, 2015-2016 sezonunda çalışacak saha ve uygun tesis olmadığından dolayı kadınlar ligine katılamadı” dedi.
Kulübün, sporda 55 yıllık tecrübeye sahip başkanı Burhan Yenidünya, “1993 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü alt yapısında altı yıl masörlük yaptım. 1998 yılında düzenlenen Seul Olimpiyatlarında masör olarak görev aldım. 2000 yılında ise hakem camiasında masörlük yaptım. 1993 yılında Kadıköy ilçesinde Yeni Dünya Kadın Futbol Kulübü’nü kurarak ilçede bir ilki gerçekleştirdik. O yıllarda altı takımın katıldığı kadınlar futbol liginin başlamasında katkım oldu” diye konuştu. Yenidünya, Kadıköy’de sporun gelişimi, engellilerin de spor yapabilmesi, kadın futbolunun gelişmesi için bir dizi projesinin de bulunduğunu açıkladı.

ŞAHİN GELECEK VADEDİYOR
Yenidünya Spor Kulübü’nün U16 takımında kaptan olan 16 yaşındaki Emir Şahin, futbol yeteneği ve sahadaki duruşuyla gelecek vaat ediyor. İlk yarının kalan maçlarında daha iyi performans göstererek kayıpları telafi edeceklerini söyleyen Emir Şahin, 8 takımlı 36. Grupta yer aldıklarını söyledi.  Şahin, oynanan altı maçta 6 gol atarak takımını adeta sırtladı. Şahin, stilini, Arsenal’de oynayan Mesut Özil’e benzettiğini ve örnek aldığını söylüyor. Şahin, profesyonel futbolcu olmak ve İngiltere’de futbol oynamak istediğini de belirtiyor.

 

ARŞİV