'Kar tanesinin ruhu huzur buldu'

Erzurum’da antrenman esnasında düşerek 17 yaşında hayatını kaybeden Kadıköylü milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun davası, ölümünün yıldönümüne yakın bir tarihte sonuçlandı

14 Ocak 2016 - 14:29
Erzurum’da antrenman esnasında düşerek 17 yaşında hayatını kaybeden Kadıköylü milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun davası, ölümünün yıldönümüne yakın bir tarihte sonuçlandı.
Bundan 4 yıl önce, 12 Ocak günü, 17 yaşında hayatının baharında iken feci şekilde can veren, sevenleri ve ailesinin ‘kar tanesi’ Nemutlu’nun ölümü ile ilgili davada, bir süre önce karar çıktı. Türkiye Kayak Federasyonu Eski Başkanı Özer Ayık ile Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar 2 buçukar yıl, antrenörler Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır, TKF Eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan 1 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargılanan 9 kamu görevlisi ise beraat etti.
“Aslı’nın ruhu herhalde huzura ermiştir” diyen baba Ahmet Metin Nemutlu, “Dava Aslı’nın lehine sonuçlandı. Daha yüksek cezalar verilebilirdi. Fakat mahkemenin takdiri. Spor kamuoyunda örnek bir dava olacak. Genç bir kız sevdiği spor uğruna hayatını kaybetti. İnşallah herkes bir ders çıkarır. Mahkemenin sayısal bir tesadüfü de oldu. Aslı 17 yaşında vefat etti, 18’e girecekti. Karar da 17’nci duruşmada çıktı” dedi. Anne Ayşe Elerman Nemutlu da  “Karar bizi tatmin etti. Bizim için önemli olan ceza alıp meslekten men edilmeleriydi. Para ve hapis kısmına bakmıyorum. Adaletin yerini bulması için Aslı ile yer değiştirmeleri lazım, ama mümkün değil. Aslı’yla yer değiştirseler belki adalet yerini bulurdu” yorumunu yaptı.

ARŞİV