14 Yaş Erkek Milli Takımımız tarih yazdı

7 Avrupa ülkesinin katıldığı ‘Tenis Europe Winter Cups by HEAD-2011 Avrupa Tenis Birliği Kış Kupası 14 Yaş Genç Erkekler’ tenis turnuvası, çok sayıda tenisseverin katılımıyla Taç Spor...

10 Şubat 2011 - 10:34

7 Avrupa ülkesinin katıldığı ‘Tenis Europe Winter Cups by HEAD-2011 Avrupa Tenis Birliği Kış Kupası 14 Yaş Genç Erkekler’ tenis turnuvası, çok sayıda tenisseverin katılımıyla Taç Spor kortlarında düzenlendi.


TAÇ SPOR Kulübü kortlarında 7 Avrupa ülkesinin katılımı ile gerçekleşen “Tenis Europe WinterCupsby HEAD-2011 Avrupa Tenis Şampiyonası eleme grubu maçları çok sayıda tenisseverin katıldığı görkemli final maçıyla sona erdi.
Turnuvaya Türk Tenis Milli Takımı’nın başarılı performansı damga vururken, Avrupa Şampiyonluğu kazanan Tenis Milli Takımımız Türkiye’nin adını bir kez daha dünyaya duyurmuş oldu.
7 Avrupa ülkesinin katıldığı “Tenis Europe Winter Cups by HEAD-2011 Avrupa Tenis Birliği Kış Kupası 14 Yaş Genç Erkekler” tenis turnuvası, çok sayıda tenisseverin katılımıyla Taçspor kortlarında düzenlendi.
Taçspor Kulübü’nde 4–6 Şubat 2011 tarihleri arasında; Türkiye, Avusturya, Estonya, İngiltere, Macaristan, Sırbistan, İspanya arasında gerçekleşen turnuvaya, her ülkeden 3 oyuncu ve bir antrenör katıldı. Direktörlüğünü Ali Naibi’nin yaptığı turnuvada, sıralamada ilk ikiye kalmayı başaran takımlar 8–10 Şubat 2011 tarihlerinde İtalya’da düzenlenecek olan Avrupa Kış Kupaları Final Turuna katılmaya da hak kazandı.

Şampiyonanın açılışı 4 Şubat Cuma günü düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından 5 Şubat’ta grup maçlarına geçildi.
Turnuvanın ilk gününde;
-Estonya-Avusturya 3 - 0
-Türkiye-Sırbistan 2 - 1
-İngiltere-Macaristan 3 – 0
skorları elde edildi.
Çeyrek finalde ise Avrupa'nın güçlü ekiplerinden Sırbistan’ı 2-1 ile geçen Milli Takımımız yarı finalde tenisin ekol ülkelerinden Büyük Britanya’yı 1-0 geriden gelmesine rağmen 2-1 devirmeyi başardı. Millilerimiz bu sonuçla İtalya’da Şubat ayı sonunda yapılacak finallere katılmaya hak kazanan Millilerimiz, 6 Şubat’ta oynanan final maçında Estonya karşısında 3–0 galip gelerek eleme grubunu şampiyon olarak tamamladı. Tek maçlarında Efekan Bülbül ve Berk İliescu rakiplerini 2’şer sette yenerek durumu 2 – 0’a getirdi. Ardından çiftler maçını da kazanan Milli Takımımız Türk Tenis Tarihi’nde ilk kez en üst seviyede Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.

İŞTE TÜRK MİLLİ TAKIMININ TARİH YAZAN KADROSU

Antrenörlüğünü Erdinç Baykal, Yardımcı Antrenörlüğünü Yıldıray Çam’ın üstlendiği Türk Tenis Milli Takımımız şu isimlerden oluşuyor:
1. Berk İliescu
2. Efekan Bülbül
3. Yiğitcan Çömlek
4. Mehmet Basri Beyazıt

Mustafa SÜRMELİ
 


ARŞİV