2. Lefter Kupası sonuçlandı

Türk futbolunun “ordinaryus” lakaplı başarılı futbolcusu Büyükadalı Lefter anısına bir turnuva düzenlendi.

27 Ağustos 2013 - 13:31

Türk futbolunun “ordinaryus” lakaplı başarılı futbolcusu Büyükadalı Lefter anısına bir turnuva düzenlendi.

Türk Futbolunun Ordinaryüsü Lefter Küçükandonyadis’in anısına düzenlenen geleneksel Lefter Kupası’nın ikincisi 16-17 Ağustos tarihlerinde Kınalıada’da düzenlendi.
1925 yılında Büyükada’da doğan, 17 yıl boyunca oynadığı Fenerbahçe’de attığı 400’ün üzerinde golle adını tarihe altın harflerle yazdıran, 46 kez de Türkiye A Milli Futbol Takımı forması giyen “Ordinaryüs” lakaplı Lefter Küçükandonyadis, anlamlı bir futbol turnuvasıyla anıldı.
16 Ağustos Cuma günü saat 17:30’da açılışı ve elemeleri yapılan turnuvada “Lefter Kupası” sahibini buldu.
Turnuva sembolik olarak Kınalıada, Burgaz, Heybeliada, Büyükada’nın yeraldığı dört adanın takımları arasında yapıldı. Bu takımlarda veteran oyuncularından seçilmiş Lefter dostları da yer aldı. Lefter Küçükandonyadis yakınlarının ve sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği turnuvada, efsane futbolcu adına pankartlar açıldı ve dövizler taşındı. Heybeliada ile Kınalıada arasında oynanan final maçı normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlandı. Penaltılar sonrasında, rakibini mağlup eden Kınalıada 2. Lefter Kupası’nın sahibi oldu.  Üçüncülük- dördüncülük maçında ise Burgazada’yı 1-0 yenen Büyükada, turnuvayı üçüncülükle tamamladı.
Maçların ardından düzenlenen ödül töreninde takımlara kupa ve madalyalarını Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu verdi.
Geçen yıl ise finalde Büyükada’yı 3-1 yenen Heybeliada 1. Lefter Kupası'nın sahibi olmuştu.


ARŞİV