2010 Gençleri Spora Teşvik Ödülü

2010 yılı “Gençleri Spora Teşvik” ödülü, Türkiye’den Karşıyaka Rotary Kulübü’ne verildi.Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin her yıl farklı konularda dağıttığı spor ödülleri, bu yıl gençleri spora...

22 Aralık 2010 - 11:02

2010 yılı “Gençleri Spora Teşvik” ödülü, Türkiye’den Karşıyaka Rotary Kulübü’ne verildi.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin her yıl farklı konularda dağıttığı spor ödülleri, bu yıl gençleri spora yönlendirmede örnek olan sporcu, idareci ve gençleri spora teşvik eden kişilere verildi. Komite’nin bu yılki ödülüne yaptığı çalışmalarla Karşıyaka Rotary Kulübü layık görüldü.


Karşıyaka Rotary Kulübü yıllardır kentin spor ve sosyal yaşamına yaptığı hizmetlerle önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor. Torunlar Atletizm Şenliği de bu aktivitelerden biri. 25 yıldan bu yana Karşıyaka Rotary Kulübü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bu organizasyonda 25 yılda 6-14 yaşları arasında 50 bin öğrenci spor etkinliklerine katılma imkânı buldu.
Bu öğrencilerden yaklaşık 6 bini madalya gururu yaşarken, 3 bin eve sporda başarı madalyasının girdiği tahmin ediliyor. Aynı yaş gruplarında düzenlenen resmi organizasyonlara her yıl ortalama 300-400 öğrenci iştirak ederken, Torunlar Atletizm Şenliği’nde katılımcı sayısı bazı yıllarda 3 bini buldu. Şenliklere her yıl 100’e yakın ilköğretim okulunun katılımı sağlandı. Atletizm kültürünün okullara girmesi sağlandı. 12-14 yaş grubundaki en başarılı sekiz öğrenci ile üç öğretmen her yıl dış spor teması için Bulgaristan’a gönderildi.


ARŞİV