2012 Kadıköy Futbol Kulübü adından söz ettirecek

Kadıköy’ün yeni kulüplerinden olan 2012 Kadıköy Futbol Kulübü’nde yetişen futbolcuların talibi çok.

10 Temmuz 2014 - 15:31
 
 Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy Futbol Kulübü Kadıköy’ün spor yaşamında ‘ben de varım’ diyor. 2012 Kadıköy Futbol Kulübü olarak isminden de anlaşılacağı üzere 2012 yılında Kadıköy’ün spor yaşamına katılan yeni kulüp, çok yeni olmasına rağmen Kadıköylü çocukları ülkemizin süper lig takımlarının alt yapılarına kazandırmış. Kadıköy’deki semt takımlarının yanı sıra yakın ilçelere de futbolcu veren kulüp kısa sürede bu özelliğiyle dikkat çekmiş.
Kadıköy Futbol Kulübü’nden yapılan açıklamada; “Ayakları üzerinde  durabilen, iyi birey, iyi insan, duyarlı vatandaş olgusuna sahip bir yapıyı ortaya koymayı hedef edindik. Kulübümüz 2009’da Kadıköy’ün köklü Liselerinden 50.Yıl Tahran Lisesi Spor Kulübü ismiyle kuruldu. Sonrasında okulların değişim süreçleri ve değişen okul isimleriyle birlikte 2012 yılında olağanüstü kongreyle 2012 Kadıköy Futbol Kulübü ismini aldı” deniliyor. Bostancı’da faaliyetlerini sürdüren kulübün başarısında şüphesiz yönetim anlayışının etkisi önemli. Zira eğitim, spor ve iş dünyasından isimler yönetimde yer alıyor. Kulübün antrenörlüğünü aynı zamanda eğitimci olan Uğur Ayvaz yürütüyor. 1989-1997 yılları arasında Akçaabat Sebatspor Kulübü Alt Yapısı’nda  1998-1999 yılları arasında yine aynı kulübün profesyonel takımında  aralıksız futbol oynamış bir isim. Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu. 2000 yılında TFF B  Antrenör belgesini aldı.
2009 yılında TFF’nin açtığı UEFA  B Kursunu tamamladı. Akçaabat SebatsporAltyapısı, Çıksalınspor Genç takımı, Galatasaray Altyapı Futbol Okulları, İstanbul Maltepespor altyapı, Fenerbahçe Altyapı Futbol Okulları, Kartal Belediyespor Kulübü U-17 yarışmacı grubunu çalıştırdı. Kadıköy Futbol Kulübünü ve 2014 yılı itibariyle Pendikspor U 11 takımını çalıştırmakta.
Beden eğitimi öğretmeni olarak da bugüne kadar İstanbul’daki farklı olarak da görev yaptı. Kadıköy Hakkı Değer Orta Okulunda görevini sürdürüyor. Eğitimcilik yaşamında yöneticilikleri de bulunuyor. 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisansına devam ediyor.
 
 


ARŞİV