3 dalda fair play ödülleri verildi

2010 Türkiye Fair Play ödüllerini kazananlar açıklandı.

27 Nisan 2011 - 14:20


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin(TMOK) “2010 Türkiye Fair Play Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. “Sportif Davranış”, “Sportif Kariyer” ve “Sportif Tanıtım” dallarında verilen ödüller 19 Nisan 2011 Salı günü Olimpiyatevi’nde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

TMOK Yönetim Kurulu Üyeleri; Oktar Tertemiz, Bilal Porsun ve Murat Özbay’ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, Yönetim Kurulu Üyesi ve Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay kazananları gerekçeleriyle açıkladı.

TMOK 2010 Türkiye Fair Play Ödül Töreni, Mayıs ayında Olimpiyatevi’nde yapılacak.

SPORTİF DAVRANIŞ BÜYÜK ÖDÜLÜ GOBLIN-ALATURCA’NIN

Aydın Yurdum, Ali Doğaner, Adnan Yurdum, Cüneyt Uygur, Doğan Ünsal, Buğra Hadimoğlu, Emre Doğruyol, Bora Özdoğan, Eray Küçük, Kaan İş’ten oluşan Yelken Ekibi İstanbul’dan seçildi.

29 Ekim-1 Kasım 2010 tarihleri arasında Asya–Pasifik bölgesinin en önemli yat yarışlarından biri olan “China Cup International Regatta”da 30 tekne arasında üçüncü oldular. Ancak, ekip kendilerini kesin bir ikincilik, belki de birincilikten eden dürüst bir davranışta bulundu. Start esnasında dört tekne hatalı çıkış sonrası gerekli ceza dönüşünü yapmadıkları belirtilerek diskalifiye edilmişti. Sıralama dışı kalan bu dört tekneden üçü protesto komitesine itirazda bulunarak hatalı çıkış sonrası ceza dönüşlerini yaptıklarını, bunu ispatlayabilmeleri açısından söz konusu dönüşlerini gören GOBLIN-ALATURCA ekibinin şahitliğini talep ettiler. Protesto komitesinin açtığı duruşmaya katılan skipper Aydın Yurdum ekip arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirme sonrası verdiği ifadeyle kendilerini ikincilik hatta birincilikten etme pahasına en yakın rakipleri olan bu üç teknenin yarışta kalmasını sağlamıştır.

SPORTİF KARİYER BÜYÜK ÖDÜLÜ DAVUTPAŞA LİSESİ’NİN

İstanbul’un Fatih ilçesinde 1985 yılından beri eğitim vermekte olan Davutpaşa Lisesi bir spor salonu olmadan ulusal ve uluslararası düzeyde başarılara imza attı. Okulun voleybol takımı son üç yıldır üst üste Türkiye şampiyonluğunu kazanırken geçen yıl Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 2010 Dünya Okullar Voleybol Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Okulun öğrencileri ayrıca kickboks ve karatede Türkiye ikinciliğini kazanırken, erkek futbol takımı da Türkiye dördüncülüğünü elde etti.

SPORTİF TANITIM ÖDÜLÜ BASKETBOL MİLLİ TAKIMI’NIN

Ülkemizde düzenlenen 2010 Basketbol Dünya Şampiyonası’nda dünya ikincisi olarak ulusça özlemini çektiğimiz, hayalini kurduğumuz, görmek ve yaşamak istediğimiz muhteşem bir başarıyı elde eden her biri altın 12 Dev Adam, onların cesur ve azimli hocaları ile çok başarılı değerli Basketbol Federasyonu yönetiminin sporu sevdirme ve ülke takımına katkılarından dolayı ödüle layık görüldü.

MUSTAFA SÜRMELİ


 


ARŞİV