8 Mart sporla güzel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan Spor İstanbul, kentin dört bir yanında 8 Mart’a özel spor etkinlikleri düzenledi. Zumadan tenise, yüzmeden voleybola birçok dalda düzenlenen etkinliklere her yaştan kadınlar büyük ilgi gösterdi.

11 Mart 2022 - 11:13

Etkinliklerin ilk adresi Kanyon AVM oldu. Sabah erken saatlerde başlayan ve tüm gün süren etkinlik boyunca zumadan spinninge, hiit tabatadan dinamik egzersize kadar farklı dallarda kadınlar tecrübeli eğitmenler eşliğinde spor yapma fırsatı yakaladılar.

5 MERKEZDE RAKETLER KONUŞTU

Bir diğer etkinlik ise 5 farklı merkezde gerçekleştirilen tenis turnuvası oldu. Florya, Maltepe, Pendik Çamlık, Silivri Müjdat Gürsu ve Tuzla Kafkale spor tesislerinde gerçekleştirilen tenis turnuvaları dörderli gruplar halinde yapıldı. Dört set üzerinden oynanan maçlarda deneyimli eğitmenler de hakemlik yaptı. Sefaköy, Pendik Kurtköy, Hamza Yerlikaya, Çakmak, Cemal Kamacı ve Kartal Hasan spor tesislerindeki havuzlarda düzenlenen yüzme yarışları da kadınlardan ilgi gören bir başka etkinlikti. Sabah ve akşam seanslarında serbest, sırtüstü ve kurbağalama dallarında 50 metre üzerinden yapılan yarışlarda 16 ile 65 yaş arası katılımcılar yaş gruplarına göre belirlenerek kulaç attı.

8 Mart’a özel organizasyonlardan bir diğeri de Eyüpsultan’daki Tevfik Aydeniz Spor tesisinde gerçekleştirilen voleybol etkinliği oldu. Maç öncesi kadınlar için özel olarak hazırlanan zumba dersleri verilen etkinlikte daha sonra SES Spor Klubüvoleybol maçı yapıldı.


ARŞİV