90'lık Çınarlar Hilalspor için buluştu

Göztepe Hilalspor kuruluşunun 102. yılını 1940’ların futbolcularının katıldığı yemekte kutladı.

29 Ağustos 2014 - 09:20
Mustafa SÜRMELİ

Hilalspor’un 102. yılı kutlamaları 90’lık futbolcuları buluşturdu. Türkiye ve Kadıköy’ün tarihinde iz bırakan kulüplerden Hilalspor’un 102. yılı, eski futbolculardan “Fıstık Ahmet” lakaplı Ahmet Tanrıverdi’nin yerinde düzenlenen yemekle kutlandı. Kutlamaya Hilalspor Kulübü Başkanı Baki Nedim Baltacı, Fenerbahçe’nin ve Milli Takım’ın efsane kaptanlarından Halit Deringör, uzun yıllar Fenerbahçe Spor Kulübü’nün genel Sekreterliğini yapan Köksal Özbek ile 1940’ların Fenerli ve Hilalspor’lu oyuncuları katıldı.
Konuşmasına Göztepe Hilaspor ile Fenerbahçe kulüplerinin kardeş kulüpler olduğunu vurgulayarak başlayan Halit Deringör, “Kurulduğu yıllarda iki kulüp dayanışma içinde onlarca yıl mücadele etti. Fenerbahçe’nin birçok futbolcusunun ilk kulübünün Hilalspor Kulübü olduğunu biliyorum. Çok eski yıllarda ben de Hilal’e antrenör olarak katkıda bulundum. Bu nedenle Hilalspor dostu, Fenerbahçe’nin Genel Sekreterliğini uzun yıllar yapmış Köksal Özbek ve diğer eski Fenerlilerle bu önemli günde beraber olmak istedik” dedi.

TAKIM OLARAK GÖLCÜK’TEYDİLER
Hilalspor Kulübü Başkanı Baki Nedim Baltacı da yaptığı konuşmada, Hilalspor’un; Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale savaşlarında futbolcularının tamamını kaybeden bir kulüp olduğunu hatırlatarak, Kulübün, Cumhuriyetin ilanından sonra yapılan Kurtuluş Kupası”nın da sahibi olduğunu söyledi. Cirit, pentatlon, halat çekmede de uzun yıllar Türkiye birinciliklerine sahip olduklarını, voleybolda 1924-1929 arasında İstanbul Şampiyonluğunu başka kulübe kaptırmadıklarını ifade eden Baki Nedim Baltacı, “Hilaspor, 1999 depreminde futbolcuları ile birlikte Gölcük’te deprem çadırı kurmaya gitmiş, fiziki olarak deprem bölgesinde bulunan İstanbul’un belki de tek kulübüdür. Bugün itibari ile 2. Amatör ve Yıldızlarda 2014-2015 futbol sezonunda yer alacak kulübümüz diğer amatör kulüpler gibi sahasız olarak binbir zorluklar içinde mücadele ediyor. Hilal ve çok sayıda amatör kulüp Kadıköy’de sokağın insafına terk edilmiş durumda. Spor yapma hakkını gençlerimize kazandırmak için mücadeleye devam edeceğiz. Bir asırdır yaşattığımız Kulübümüz için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
EN ESKİ SPOR KULÜPLERİMİZDEN
Türkiye'nin en eski spor kulüpleri arasında yer alan Hilal Spor Kulübü, 1912 yılında İstanbul'da Halit Galip Ezgü tarafından Göztepe’de kuruldu. 1922-23 sezonunda dönemin “Cuma Ligi”nde 5.’lik kazanırken,Galatasaray ve Fenerbahçe’yi geçerek “Kurtuluş Kupası”nı kazandı. 1923 yılında Türkiye'nun kurucuları arasında yer alan kulüp, geçtiğimiz hafta 102. yılını kutladı. Uzun yıllar İstanbul Futbol Ligi’nde yer alan Kulüp, günümüzde Göztepe Hilalspor adıyla İstanbul 2. Amatör Ligi’nde mücadele ediyor ve sadece futbol ve briçte faaliyet gösteriyor. 

ARŞİV