ABD'li basketbolcular Kadıköy'deydi

Kadıköy Gençlik Spor Kulübü Amerika Birleşik Devletleri’nden(ABD) misafirlerini ağırladı.

12 Mayıs 2011 - 14:27

Kadıköy Gençlik Spor Kulübü Amerika Birleşik Devletleri’nden(ABD) misafirlerini ağırladı. Her yıl kuruluş yıl dönümü olarak kutladığı ve aynı zamanda Kadıköy Gençlik Haftası olarak da anılan 02-07 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenen etkinlikler kapsamında; Kadıköy Gençlik Spor Kulübü Başkanı İlker Habeşoğlu’nun özel girişimiyle Amerikalı ünlü Basketbol Koçu Jason Taylor’ın Türkiye'ye getirdiği Amerika Bayan Basketbol Takımı Athletes in Action, 7 Mayıs 2011 Cumartesi günü Kadıköy Gençlik Spor Kulübü’nün basketbolcularıyla buluştu.
Bu süre içerisinde Kadıköylü basketbolcular, Amerika Bayanlar Kolej Ligi'nde (WNCAA) ve Amerika Profesyonel Bayanlar Ligi'nde (WNBA) oynayan oyuncular ile tanışma fırsatını bularak gelecekteki sporculuk kariyerleri açısından önemli bir deneyim yaşamış oldular.
Amerika'nın başarılı bayan basketbol koçlarından Cristy Mc Kinney ve takımının, Kadıköy Gençlik Spor Okulu öğrencileriyle de buluşması sağlandı. Bu buluşmada Kadıköy Gençlik Spor Okulu öğrencileri konukları ve deneyimli koçu soru yağmuruna tuttular. Kadıköy Gençlik bünyesindeki antrenörler ile birlikte özel bir antrenman yaptıracak olan Mc Kinney, bilgi ve birikimlerini Kadıköy Gençlik sporcuları ile paylaştı. Aynı gün voleybol festival alanını da ziyaret eden ekip, 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü de Koşuyolu Reşat Nuri Güntekin İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda Türk koçlara eğitim verdi. Bu mini eğitim programına tüm oyuncular ve koçlar katılabildi.
 


ARŞİV