Acıbadem Spor yeni başkan ve yönetimiyle iyi yolda

Başkanlığa Selim Okur seçildi ve Acıbadem Spor Kulübü’nde pek çok projenin gerçekleştirilmesi için düğmeye basıldı.

07 Aralık 2010 - 14:30

Kadıköy’ün en nezih semtlerinden biridir Acıbadem. Kendine özgü dokusuyla fark edilir bu nezih mahallede yaşam. Birçok yerde olduğu gibi her ne kadar eski tip mahalle yaşantısı olmasa da kentteki komşuluk oldukça eskiye dayanır. O eski komşuluk ilişkilerinin, sıcak mahalle ortamlarının yaşandığı günlerde kurulmuş Acıbadem Spor Kulübü. Bir zamanların yeşil sahalarda esen fırtına futbolcusu Halit Deringör’ün dediği gibi tozlu yollarda ve arsalarda top koşturan gençlerin futbol aşkıyla kurulmuş 1954’lerde Acıbadem Spor Kulübü. Halit Deringör gibi daha niceleri yetişmiş o tozlu topraklı arsalarda. Pek çok gence kucak açmış bu efsane kulüp uzun yıllar boyunca. Kulüp, sıkıntılarla, eksiklerle o günlerden bu günlere gelmiş. Bugün de kulübün başında o tozlu topraklı arsalarda top koşturarak futbola adım atan bir isim var. Başkan Selim Okur… “Acıbadem Spor Kulübü 1954 yılında kuruldu. O dönemde mahallemiz arsa olarak o kadar boş ve yeşildi ki herkes Acıbadem’e piknik yapmaya gelirdi. Zaman içerisinde mahallemizden birçok önemli futbolcu çıktı bunların arasında Halit Deringör, Müjdat Yetkiner gibi isimleri sayabiliriz. Zaman içerisinde önce sahamızı sonra da kulüp binamız elimizde gitti. Yıllar önce çocukluğumda topumu alıp batarya sahasında mahalleden bulabildiğim arkadaşlarımla kendi aramızda top oynar o dönemki takımımızın maçlarını seyreder ve desteklerdik” diye başlıyor söze genç başkan Selim Okur. Kulübün yıllardır giderilemeyen eksikleri, olması gerekenleri bir an önce kulübe kazandırma omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklese de Başkan Selim Okur çok sevdiği kulübü için projelerini hazırlamış. Bu projelerde kulüp lokali ve tesis en başta geliyor.
DANIŞMANLIĞA OGÜN ALTIPARMAK GETİRİLDİ
“Zaman geldi geçti bizler büyüdük iş güç sahibi olduk fakat kulübümüz büyüyeceğine daha küçüldü. Mahallemizde kulübe birkaç ağabeyimiz sahip çıkmasaydı bu güne dahi gelmez, çoktan kapanırdı. Buradan özellikle eski başkanlarımıza kulübümüze sahip çıkıp bugüne kadar yaşattıkları için çök teşekkür ederim” diyen Başkan Okur, bu yıl içerisinde yapılan genel kurulda mahalle arkadaşlarının da isteğiyle başkanlığa getirildiğini, amacının Acıbadem Spor Kulübü’nü hak ettiği yere taşımak olduğunu söyledi. İlk iş olarak futbolumuzun efsanevi ismi Ogün Altıparmak’ı kulübe danışman olarak getirdiğini, Altıparmak’ın engin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini anlatan Okur, “Futbolda en temel öğenin alt yapıdan geçtiğini bildiğimiz için düzenli ve sürekli futbol okullarını yapabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. 2010-2011 sezonuna U-13, U-16, U-17, U-19 ve A takım olmak üzere 5 kategoride katılıyoruz” dedi.
A TAKIMI İDDİALI
Kurdukları A takımı ile iddialı olduklarını belirten Kulüp Başkanı Selim Okur, ayrıca bahar aylarında federasyon tarafından 2000/2001/2002/2003 doğumlular için düzenlenen futbol şölenlerine de katılacaklarını ifade etti. Başkan Selim Okur, Kulübün temel ihtiyacı olan kulüp lokali için kalıcı bir yer araştırmasın da devam ettiğini vurgulayarak, “Ayrıca tesis için arsa araştırmamıza da yoğun şekilde devam ediyoruz. Şu an yer olarak tespit etmiş olduğumuz Şile yolunda ormanın içindeki bir alana kamp merkezi yapma çalışmalarımız da sürüyor. Kısa sürede kulübümüze önemli tesisler kazandıracağımıza inanıyoruz. Ayrıca yaptığımız faaliyetleri taraftarlarımıza duyurabilmek için web sayfamızı daha kullanılır bir hale getirip Acıbadem SK. dergisini 2 ayda bir yayınlamayı hedefliyoruz” dedi.
Mustafa SÜRMELİ

Etiketler; Acıbadem Spor

ARŞİV