Ağrı ile İspanya'yı tenis buluşturdu!

AB tarafından desteklenen ‘Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği’ adlı uluslararası gençlik projesiyle Ağrı’lı gençler İspanyol tenisçilerle buluştu.

28 Kasım 2012 - 11:11

AB tarafından desteklenen ‘Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği’ adlı uluslararası gençlik projesiyle Ağrı’lı gençler İspanyol tenisçilerle buluştu.

Gökçe UYGUN
 
Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden, AB Gnçlik Projeleri Koçu Yrd. Doç. Dr. Nuran Akyurt, Türkiye Tenis Fedarasyonu ve Ağrı Tenis Kulübü'nca hazırlanan proje ile Ağrı'lı gençleri ile İspanyol tenisçiler arasında kardeşlik köprüsü kuruluyor.
Avrupa Birliği Gençlik Projesi Programları kapsamında gerçekleştirilen “Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği” (From Agri to Europe Tennis Brothership) projesi, Ağrı'da yaşayan sosyo-ekonomik düzeyi düşük gençlerin fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini, Avrupa vatandaşlığına teşvik etmeyi ve farklı ülkelerdeki gençler arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi amaçlayor. Yurt dışındaki proje ortağı İspanya olan projeyi, İstanbul'da Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadıköy'deki Cemal Reşit Rey Güzel Sanatlar Lisesi destekliyor.
 
İSPANYOL TENİSÇİLER TÜRKİYE'DE
Proje kapsamında ilk etkinlikler de başladı. Dünya tenisinde üst sıralarda yer alan İspanyol oyuncular, 12-16 Kasım 2012 tarihleri arasında ülkemizi ziyaret ettiler. Ağrı'ya giderek, imkanı kısıtlı gençler ile biraraya gelen antrenör Albert Ros Garcia, sporcular Mıron Sabani ve Andreas Norbert Nogyi'den oluşan İspanyol ekip, yetkililerden bölgenin sorunlarını dinledi. İspanyollar, Ağrı’lı gençlerle bir de tenis karşılaşması yaptı. Daha sonra Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül’ün himayesinde İstanbul programını gerçekleştiren İspanyol oyuncular, M.Ü. Sultanahmet binasındaki toplantıya katıldılar. Prof. Dr. Gül, projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek plaket verdi. Projeye destek veren Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ve Cemal Reşit Rey Anadolu Lisesi yetkilileri Avrupa Birliği destekli bu tür gençlik projelerin de yer almanın ve verdikleri desteğin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Mart 2013 tarihine kadar devam edecek proje kapsamında, Aralık ayında Barselona’daki Brugera Top Team Akademi’ye bir ziyaret gerçekleştirilecek.
 
 

ARŞİV