Çakıroğlu: ‘Amacımız gençlerimizi iyi yetiştirmek'

İçerenköy İdman Yurdu Kulübü Başkanı Vedat Çakıroğlu ile Kadıköy’de amatör sporun sorunlarını ve kulübünün hedeflerini konuştuk.

26 Ocak 2012 - 14:23

Kadıköy’ün spor adamlarından, aynı zamanda İçerenköy İdman Yurdu Kulübü’nün yöneticisi olan Vedat Çakıroğlu, amatör spor kulüplerinin unutulduğu, medyanın süper lig takımları dışında spora yer vermediği bir ortamda Gazete Kadıköy’ün amatör sporların yanında olduğunu vurguladı.

İçerenköy İdman Yurdu Kulübü’nün vizyonu, misyonu hakkında da bilgi veren Çakıroğlu, yer aldıkları amatör futbol liginde başarı hedeflediklerinin altını çizdi ama önemli bir konuya vurgu yaptı: “Bizim asıl amacımız; gençlerimizi sokağın tehlikelerinden korumak, kurtarmak, onların spor yaparak hayatlarını doğru yönlendirmelerine faydalı olmaktır” dedi.
GAZETE KADIKÖY SPORA DESTEK VERİYOR
İçerenköy İ.Y. Kulübü’nün Başkanı Vedat Çakıroğlu, Gazete Kadıköy’ün son yıllarda habercilik anlamında daha çok geliştiğini ve spor sayfasında kalitenin arttığını da söyledi. Diğer sayfalarında daha sosyal konulara yöneldiğinin de altını çizen Başkan Çakıroğlu Gazete Kadıköy’ün spora verdiği destekten ve kalitesinden dolayı abonesi olduğunu ve takip ettiğini söyleyerek, “Gazetelerin spor sayfasında Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı ve diğerlerini herkes yazıyor. Peki bizim farkımız ne olacak? Kendi semtimizdeki spor faaliyetlerini kim yazacak? İnsanlar bunu merak ediyor fakat bulamıyor. İnsanlar kendi mahallesinin amatör takımının durumunu merak eder” diye konuştu.
SPOR, ÇOCUK VE GENÇLERİ ZARARLI ŞEYLERDEN KORUR
Başkan Vedat Çakıroğlu, yöneticisi olduğu İçerenköy İ.Y. Kulübü’nün bölgenin köklü ve oturmuş spor kuruluşlarından biri olduğunu, Kulübün bölgenin gelişimine sporcu yetiştirme bakımından da faydalı olmaya çalıştığını söyledi. Çakıroğlu, geçmişte birçok genci profesyonel ve diğer amatör lig takımlarına kazandırdıklarını, aralarında Türkiye’nin tanıdığı yıldızların da bulunduğunu belirtti.
Gelişen, değişen yaşam koşullarının iyi yönlerinin yanı sıra olumsuz yönlerinin de bulunduğunu, özellikle geleceğimiz olan çocuk ve gençlerin beden ve ruh gelişiminin sağlıklı şekilde sağlanması için sporun çok önemli olduğunu vurgulayan Vedat Çakıroğlu, “İçerenköy İ.Y. Kulübü bu amaçla var ve semt gençliğini spora yönlendirmeye, onları kötülüklerden, zararlı şeylerden korumaya çalışıyor. Evlatlarımıza spor ahlakını burada veriyoruz” dedi.
Çakıroğlu, İçerenköy İ.Y. Kulübü’nün A takım dışında U-13,14,15,16,17,19 kategorilerinde de müsabakalara katıldığını söyleyerek,yetkili makamlardaki görevlilere de seslendi ve amatör kulüplere daha fazla destek olmalarını istedi.

ARŞİV