Amatör kadın futbolcular Koşuyolu'nda buluştu

Amatör kadın futbolcular 2 Haziran Pazar günü Koşuyolu Futbol Sahası’nda bir futbol turnuvası düzenledi. Dört takımın katıldığı turnuvayı Womanchester birinci tamamlayarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu

05 Haziran 2024 - 12:55

İki futbolsever Deniz Ay ve Güneş Eyuboğlu tarafından 2 Haziran Pazar günü Koşuyolu Futbol Sahası’nda kadın futbol turnuvası düzenlendi. Turnuva saat 10.00’da başlayıp 16.00’da sona erdi. Mini turnuvaya Womanchester, Anadolu Kadın Gücü, Medipol Üniversitesi ve Altınköy takımları katıldı. Turnuvada Womanchester ipi göğüsleyen takım olurken Anadolu Kadın Gücü de  Fair Play ödülüne layık görüldü. Turnuvayı saha kenarında müzik ve çeşitli ikramlar eşliğinde takip eden izleyenler keyif dolu anlar yaşadı.

“SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ”

Turnuvayı düzenleyen ikili Deniz Ay ve Güneş Eyuboğlu, “Bizim bu turnuvayı düzenlememizdeki en büyük amaç, kadın futbolunun gelişmesi, küçükken profesyonel futbolculuğa fırsat bulamamış kadınları buluşturmak ve tabi ki şehrin stresini sahalarda atmak. Biz, sporun birleştirici gücüne inanarak bu yola girdik. Farklı yerlerde, bakış açılarında ve iş kollarında olan kadınlar, futbol sayesinde ortak alanda birleşip sosyalleşebiliyor. Bu da sporun en güzel yanını ortaya çıkarıyor. Turnuvalarımızı geliştirerek daha da sık hale getireceğiz. Hedefimiz ilerleyen süreçlerde İstanbul turnuvasından, ulusal turnuvaya ve ulusal turnuvadan uluslararası düzeye gelmek. Umarız bu turnuva kadın futbolunun gelişmesi adına ön ayak olur.” dedi.


ARŞİV