Amatör branşlarda Fenerbahçe farkı

Geçtiğimiz yılı başarılı geçiren Fenerbahçe Spor Kulübü’nün amatör branşlarında hedef çıtayı yükseltmek

20 Şubat 2015 - 11:12

MUSTAFA SÜRMELİ

Fenerbahçe’nin 6 branşta farklı yaş gruplarında lisanslı yaklaşık bin 200 sporcusu bulunuyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Koordinatörlüğünü ise Fikret Çetinkaya yürütüyor. Atletizm, boks, masa tenisi, yüzme, yelken, kürek olmak üzere 6 amatör branşta takım ve ferdi kategorilerde başarılı grafik çizdiklerini söyleyen Çetinkaya, Fenerbahçe’yi Türkiye ve uluslar arası alanda temsil etmek, milli takımlara girmek için sporcularının var güçleriyle çalıştığını söyledi.

Çetinkaya’nın koordinatörlüğünü yaptığı atletizm, boks, masa tenisi, yüzme, yelken, kürek olmak üzere 6 amatör branştaki son durum:
Masa tenisi takımı Avrupa şampiyon kulüplerde bu yıl finale kaldı. Atletizm genç bayan kros takımı İspanya’da yapılan Avrupa şampiyon kulüpler kros müsabakalarında Avrupa Şampiyonu oldu. Genç erkekler kros takımı da Avrupa ikinciliği kazandı. 2014’te genç bayan ve genç erkek takımları pist yarışlarında Valensiya’da Avrupa şampiyonu oldu.
Yüzmede açık yaş grubunda genç bayanlarda Türkiye şampiyonluğu elde edildi.
Kürekte 2014 yılında bütün kategorilerde derece kazanıldı.
Erkekler, bayanlar, genç ve yıldızlarda boksörler Türkiye şampiyonu oldu.
 Yelkende Çağla Dönertaş, Alican Kaynar, 23 yaş altında Pınar Kaynar Avrupa Şampiyonu oldu. Alican Kaynar ile Çağla Dönertaş inşallah 2016 Brezilya’da olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecekler.
 Fenerbahçeli atletler 2016 olimpiyatlarına katılmak için sıkı bir antrenman programlarını sürdürüyorlar.
 Boksörler Adem Kılıçcı ve Onur Şipal geçtiğimiz günlerde olimpiyat elemelerini başarıyla geçti. İki boksör Türkiye’de ilk olimpiyat vizesini alan sporcular oldu.
Başarı ve çıtayı yükseltmek için “7 gün 24 saat aralıksız çalışıyoruz. Başkan Aziz Yıldırım amatör şubelere çok destek veriyor. Ciddi bütçeler ayırıyor” diyen Çetinkaya, “Büyük bayan atletizm takımımız şampiyon kulüplerde yarışacak. Hedefimiz Fenerbahçe tarihine bir ilki yazdırıp, büyüklerde de ilk 3’e girip, ülkemize kupa kazandırmak” diye konuştu.

ARŞİV