Amatör kulüpler sorunları konuştu

Kadıköy’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin kurduğu Amatör Kulüpler Birliği’nin gerçekleştirdiği toplantıya Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Zafer Batar da katıldı

26 Temmuz 2018 - 10:13

En az amatör spor kulübünün bulunduğu ilçelerden biri olan Kadıköy’de 12 amatör spor kulübü bulunuyor. Bu kulüplerin maç ve antrenman sahası eksikliği, maddi sıkıntılar gibi birçok problemi bulunurken, bu problemleri birlikte tartışarak teşhis etme ve çözüm bulma yolunda birlikte hareket etmek ve güç kazanmak amacıyla 2017 yılında kurduğu Kadıköy Amatör Kulüpler Birliği, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Zafer Batar’ın da katıldığı toplantıda kulüplerin sorunları masaya yatırıldı.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Toplantı sonrasında gazetemize konuşan Kadıköy Amatör Kulüpler Birliği Başkanı ve Koşuyolu Spor Kulübü Başkanı Taşkın Tuna sözlerine belediyeye teşekkür ederek başladı. “Öncelikle yeni sezon başlayacak Eylül ayında. Sezonla beraber bizim de belediyeden beklentilerimiz var. Bu beklentileri konuşmak için biraraya geldik. Sağ olsunlar kendileri de son zamanlarda çok ilgi göstermeye başladılar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.” diyen Tuna, Kadıköylü amatör kulüplerin zor şartlarda mücadele ettiğini söyleyerek, “Şartlarımızı daha rahat hale getirme çabasındayız. Arkadaşlarımız birlik ve bütünlük içindiler. Böyle çalıştığımız sürece sorunlara çözüm bulabileceğimizi düşünüyorum. Saha problemimiz devam ediyor. Artık maç sahasını geçtik en azından bir antrenman sahamız olsun istiyoruz. Onun için de birkaç yerde yoğunlaştık. İnşallah arkadaşların da etkisiyle bu işi başaracağız.” dedi.

KULÜPLERİN ÖNEMİ ANLAŞILAMADI

Amaçlarının çocuklara hizmet etmek olduğunu söyleyen Tuna, “Bizim için önemli olan kulüpleri iyi hale getirmeye çalışırken çocuklara hizmet. Türkiye’de spor kulüplerinin önemi hala tam anlaşılamadı. Bizim kulübe aldığımız her çocuk sokaktan kurtarılmış, uyuşturucudan kurtarılmış bir çocuk. Sosyal bir projedir spor kulüpleri. Daha önemli hale gelmesi lazım. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

“EN AZINDAN ANTRENMAN SAHASI…”

Amatör kulüplerin temsilcileriyle toplantıyı ve taleplerini konuştuk.

İhsan Yadigâr (Feneryolu Spor Kulübü Başkanı): Güzel bir toplantı oldu. Ufak tefek çözüm arayışlarımız oldu. Kadıköy tesis yönünden fakir bir ilçe. Lig maçlarını oynayacağımız sahadan vazgeçtik, deplasmanlara belediyemizin de desteğiyle gidiyoruz zaten. Hiç değilse bir antrenman sahamız olsa diyoruz. Bazı boş alanlarla ilgili araştırmalarımız ve girişimlerimiz olacak.

Ahmet Gediz (Fikirtepe Muhtarı – Fikirtepe Spor Kulübü Yetkilisi): Bizim amatör kümede gördüğümüz kadarıyla A takımlarda bazı sıkıntılar var. Çünkü A takıma transfer yaptığınız zaman bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bizim kulüplerimizin böyle bir gücü maalesef yok. Amatör kulüpler olarak ilkokula kadar inmeliyiz. İstanbul Amatör Kulüpler Federasyonu küçük yaşlara yeterince eğilmiş değil. Avrupa’da dört beş yaşında başlıyor çocuklar biz ise beş sene sonra geliyoruz. Bu da bütün ülke futbolunu etkiliyor.

İlhan Akar (Erenköy Acar Spor Kulübü Başkanı): En büyük eksiğimiz tesis. Bu sorunun çözülememesinin sebebi ise Kadıköy ilçe sınırları içerisinde sadece birkaç tane boş alan kalması. Bu alanlar için mücadele edeceğiz.

Metin Karabiber (Koşuyolu Spor Kulübü Yetkilisi): Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Maç günleri bize servis imkânı sunuyorlar. Maalesef tesis sorunu oynadığımız futbola da yansıyor. Rekabet gücümüz çok zayıf. Diğer kulüpler bir Kadıköy takımıyla eşleşince seviniyorlar.  Bu algıyı yıkmak için mücadele ediyoruz.


ARŞİV