Amatör sahalar sağlıkçıya kavuşuyor

Amatör futbol liglerinde yıllardır eksikliği yaşanan sağlıkçıların yeni sezonda görev yapmaya başlaması planlanıyor

14 Temmuz 2016 - 16:14

Mustafa SÜRMELİ
Amatör futbolun en önemli sorunlarından biri çözüme kavuşturuluyor. Uzun yıllardır yeşil sahalarda eksikliği en önemli sorun olarak görülen sağlıkçı problemi tarihe karışıyor. Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında gerçekleştirilen protokol ile Sağlık Görevlisi Yetiştirme Semineri başladı.
Amatör kulüp maçlarında yaşanan sakatlanmalar sırasında sahalarda sağlıkçı olmadığı kulüplerin ortak sorunu ve şikâyet konusuydu.  İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) bu eksikliğin giderilmesi için bir süredir çalışma yapıyor, alt yapı çalışmalarını yürütüyordu. Genel Başkanı Ali Düşmez başkanlığında İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu, konuyu Sağlık Bakanlığı’na taşıyarak dört yılın sonunda bu konuda önemli bir adım attı. 3 Mayıs 2016 tarihli İASKF Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar gereği, mayıs ayı içinde ilk yardım eğitimine başlandı. İASKF ve İl Sağlık Müdürlüklerince ortak belirlenen  günlerde “İlk Yardım Eğitimi” kursları düzenlenmeye devam edecek. Federasyondan yapılan açıklamada, kursa katılmak isteyenlerin kayıt işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Orhan Saka Amatörler Evi’nde sağlıkçı eğitimine başlandı.
YENİ SEZONDA BAŞLAYACAK
Sağlık Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında yapılan protokol gereği, İl Sağlık Müdürlüklerinde çalışan sağlıkçılar, amatör müsabakalarının oynandığı statlarda yeni sezonda görev yapabilecek.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan ve çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Başkan Ali Düşmez, “Dört yıllık bir çalışma neticesidir. Büyük emek verdik. Kanun Hükmünde Kararname hazırlanarak uygulanmaya başlandı. Protokol imzalandı. Sağlıkçıların spor müsabakalarında görev alması resmileşti. İnşallah yeterli istihdamı oluştururuz. En hayati iş. Zaman dar. Eğitim seminerleri sürüyor. Bu sezon uygulamaya başlayacağız. Amatör sporun en büyük kazanımıdır. Yapılacak çok iş var biz pek çok ilki gerçekleştiriyoruz. Tesis ve sağlık konusunda ihtiyaç var. Eğitim ihtiyacı var” dedi.
Genel Başkan Düşmez, kardeşini spor sahasında kaybetmiş bir kişi olarak böyle bir acıyı yaşadığını, konuya çok önem verdiğini ifade etti.

ARŞİV