Amatör sporda başarılı bir yıl geçti

Dünya, Türkiye ve ilçe çapında düzenlenen sportif faaliyetlerde, Kadıköy başarılarla dolu bir yılı geride bıraktı. Sizin için Kadıköy’ün geçtiğimiz yılı amatör spor karnesini derledik...

31 Aralık 2014 - 14:08
Mustafa SÜRMELİ


-Bostancıspor şampiyon: İstanbul 1. Amatör Lig 15. Grup’ta mücadele eden Bostancıspor, şampiyon oldu ve iki yıllık aranın ardından Süper Amatör Lig’e yeniden döndü.
-Erenköy Ortaokulu’nun başarısı: Yeni adıyla Erenköy Mehmet Sait Aydoslu Ortaokulu’nun yıldız erkek voleybol takımı, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında set vermeden kazandığı maçlarla önce İstanbul şampiyonu sonra da Türkiye Şampiyonu oldu.
-Atacan kızları şampiyon: Özel Atacan Eğitim Kurumları Ortaokul Yıldız Kız Voleybol takımı, Türkiye 4. oldu. Genç kızlar kategorisinde Anadolu Lisesi takımı ise Türkiye yarı finallerinde grup 3.’sü ve Türkiye 9.luğu elde etti.
-Kadıköy Lisesi’nin başarısı: Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Dünya Liseler Atletizm Şampiyonası’nda Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi Berk Köksal 400 metrede Dünya 1.’si, uzun atlamada 7., takım olarak da 3. oldu.
-Hacı Tarman Lisesi, dünya 3. oldu: Türkiye Şampiyonu olan Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi Erkek Voleybol Takımı, 9-17 Nisan 2014 tarihleri arasında Portekiz’de yapılan Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonasında üçüncü oldu. Türkiye’ye dönen öğrenciler,  Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu ziyaret etti.
-Melahat Akkutlu Okulu, Türkiye 2.si oldu: 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı İstanbul Küçük Erkek Futbol Turnuvası” şampiyonu olan Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu, Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği müsabakalarında da Türkiye ikincisi olmayı başardı.
-Amatör Spor Kulüpleri Derneği kuruldu: Koşuyolu, Bostancı, Yeldeğirmeni, Fikirtepe Dumlupınar, Hilal, Acar, Kozyatağı, Demirspor, Feneryolu, Acıbadem, Yenidünya Spor Kulüpleri bir araya gelerek, Kadıköy Amatör Spor Kulüpleri Destekleme ve Dayanışma Derneği’ni kurdu. Başkanlığına ise K.Taşkın Tuna seçildi.
-Marmara Üniversitesi Europa Shield’e katıldı: Türkiye Büyükler Korfbol Şampiyonası’nda 2. olan Marmara Üniversitesi Spor Kulübü Korfbol Takımı, Europa Shield’e doğrudan katılmaya hak kazandı. Kadıköylü ekip Europa Shield’e katılan ilk Türk takımı oldu.
-Hilalspor 102 yaşında: Göztepe Hilalspor kuruluşunun 102. yılını kutladı. Kutlamaya, 1940’lı yılların futbolcuları da katıldı.

 

 


ARŞİV