Cenk Ula yaşamı sporla dolu dolu geçen bir Kadıköylü. Kadıköy’de amatör spor, özellikle de basketbol denilince akla gelen isimlerden. 1970 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. Basketbola babası sayesinde Eczacıbaşı Spor Kulübü’nde başladı. Spor kariyeri sırasıyla Eczacıbaşı, Ortaköy, Taç Spor, Nasaş ve Modaspor’da devam etti.
SPORUN EMEKTARLARINDAN
Profesyonel ve amatör basketbol sporunun içinde bulunduktan sonra aktif spor yaşamını tamamlayan Cenk Ula, sonrasında da basketboldan kopmadı. Basketbol antrenörü olarak spor kariyerine devam etmeye karar verdi. Marmara Üniversitesi Göztepe yerleşkesinde spor müsabaka organizasyonları görevini devam ettirirken, aynı zamanda bir zamanlar teriyle formasını ıslattığı Modaspor’da A takımı antrenörlüğünü yürütüyor. Bunun yanı sıra DSİ Spor Kulübünde de alt yapı antrenörlüğü görevini yürütüyor. Cenk Ula, spor yaşamının, basketbola olan sevgisi sayesinde antrenörlükte de devam ettiğini belirtti.
BASKETBOL ÂŞIKLARI BU LİGDE
“Modaspor olarak, eski adı 2. Lig’deki mücadelemizi son 6-7 sezondur İstanbul amatör basketbol liginde devam ettirmekteyiz. Eskisi kadar bu lige federasyon tarafından önem verilmese de çoğu, eski basketbolculardan oluşan 30 ila 32 takım arasında değişen kulüplerle bu turnuvaya devam etmekteyiz.” diyen Cenk Ula, İstanbul Büyük Erkekler Ligi’nin sevilen, ilgi gören bir lig olduğunu belirtti.
Eskiden 3 amatör ligden oluşan ve üst gruplara çıkıp düşme olan bir statüde oynanan İstanbul Büyük Erkekler Amatör Basketbol Ligi’ndeki oyun tarzının artık daha çabuk ve kısa nasıl oynanır gibi bir hal almaya doğru gittiğini anlatan Cenk Ula, “Aslında bu lig, bir zamanlar basketbolun tanınmış isimleri, bir çok takımın değişmez oyuncularının hala eski heyecanla basketbol oynama imkanı bulduğu, basketbol aşıklarının burada heyecanlı ve dostça oynadıkları bir İstanbul ligi” diye konuştu.
KADIKÖY VE SPOR
Kadıköy’ü çok sevdiğini, pek çok yönden gelişmiş olan ilçede spor kulüpleri sayesinde sporun gelişim kaydettiğini anlatan Cenk Ula, amatör sporun gelişimi açısından amatör kulüplerin önemini vurguladı. Amatör sporun gelişmesi için spor alanlarının çoğalması, bu alanlarda spor eğitmenlerinin bulunması gerektiğini belirten Ula, amatör branşlarda katılım ücretlerinin daha uygun seviyeye indirilmesini, böylelikle daha çok katılımın sağlanıp daha çok kişinin spor yapmasının sağlanabileceğini ifade etti. Ula, belediyelerin spor kulüplerine bir çok branş açmaları konusunda yardım etmesi gerektiğini de belirtti.
UNUTULMAZ BİR GÜNDÜ
Cenk Ula, basketbola başladığı günleri hiç unutmadığını ise şöyle anlattı: “1978 yılıydı sanırım. Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün basketbol seçmeleri vardı. Babam elimden tutup kulübün Levent’teki spor salonuna götürdü. Seçmelerde o zaman minik takıma seçilerek basketbol hayatıma başladım. Halen basketbolun içindeyim ve bu benim için büyük mutluluk.
OĞLU DA BASKETBOL YOLUNDA
Sporun insana en başta sağlık kazandırdığını, disiplin, konsantrasyon sağladığını ifade eden Cenk Ula’nın 8 yaşındaki oğlu Demir de babası gibi basketbol sevgisiyle dolu. Cenk Ula, “Son olarak da basketbol oynamış bir baba olarak oğlumun basketbol oynamasını doğal olarak isteyen bir babayım. Ailelerden isteğim çocuklarınızı bir spor okuluna verirken kulüp ismine değil, antrenörlerine (belgeleri var mı ve basketbol oynamışlar mı?), kurucularına bakıp vermeniz ve çocuğunuza her antrenman ya da maç sonunda ‘kaç sayı attın?’ değil ‘takım için olumlu neler yaptın (pas ribaunt top kapma asist vb.)’ diye sormanızdır” diye sözlerini tamamladı.