Amerikan Üniversiteleri Merve'nin peşinde

Özel Irmak Lisesi öğrencisi Merve Tanyel Amerika yolcusu…

06 Haziran 2013 - 13:52

Eğitim hizmetinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken Irmak Okulları; sanat ve sportif alanlarda da başarılı öğrenciler yetiştiriyor. Özel Irmak Lisesi 11. sınıf öğrencisi Merve Tanyel de bu öğrencilerden biri.
Merve Tanyel, altı yaşında başladığı voleybola gönül vermiş, son altı senedir oynadığı Fenerbahçe’de sayısız başarılara imza atmış, voleybol camiasının yakından tanıdığı ve takip ettiği, yeteneği ülke dışına çıkmış bir sporcu. Merve bugüne kadar yurt dışından gelen teklifleri, lise öğrenimini kendi ülkesinde tamamlamak ve bu süreçte kendi ülkesinin voleyboluna hizmet etmek istediği için geri çevirdi.
Oregon Üniversitesi uzun zamandır tam okul bursu teklifi ile Merve’yi okul takımlarında görmek istiyor. Bunun yanı sıra Merve, USD (University of San Diego), USC (University of Southern California), Stanford University, SDSU (San Diego State University), USF (University of San Francisco), Oregon State University, University of Arizona, Harvard University, Florida State University, University of Florida, University of Pittsburgh, Penn State University, University of Southern Illinois gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden de teklif almış durumda.
Merve Tanyel ve ailesi, yaptıkları araştırma sonrası, Amerikanın, en iyi voleybol takımlarına sahip olan bu üniversitelerden USD (University of San Diego) ve Stanford University yetkililerine olumlu cevap verdi. Merve, Amerikan Bayan University Voleybol ligi olan NCAA oyuncular listesine de kayıt edildi.

ARŞİV