Ata Nurcan İtalya Şampiyonası'nda Yarışacak

Motosiklet sporunda ülkemizde adından başarılarıyla söz ettiren Ata Nurcan, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) desteğiyle...

19 Nisan 2012 - 16:23

Motosiklet sporunda ülkemizde adından başarılarıyla söz ettiren Ata Nurcan, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) desteğiyle 2012 yılında Süpermoto Dünya Şampiyonası S2 kategorisi UEM Avrupa Şampiyonası’nda İtalyan KTM Motoracing Takımı ile mücadele edecek.

Türkiye Süpermoto Şampiyonu Ata Nurcan, 2012 yılında uluslararası şampiyonalarda boy gösterecek. Genç yarışçı, bu hafta sonu İtalya Uluslararası Süpermoto Şampiyonası’nda piste çıkacak.
Türkiye'nin motosiklet sporunda yetişen ender yeteneklerinden Ata Nurcan, 2011 yılını süpermoto sınıfında şampiyon olarak bitirmesinin ardından gözünü yurt dışı yarışlarına dikti. Genç yarışçı, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) desteğiyle 2012 yılında İtalya Uluslararası Süpermoto Şampiyonası’nda İtalyan KTM Motoracing Takımı ile pistlere çıkacak. Menajerliğini Franco Mollo’nun yaptığı KTM Motoracing Takımı’nda, Ata Nurcan’ın takım arkadaşları ise Dünya Süpermoto Şampiyonu Fransız Thierry Van Den Bosch, Hollandalı Devon Vermeulen ve İtalyan Mattia Martella. Ata Nurcan, İtalya Uluslararası Süpermoto Şampiyonası'nda S2 kategorisinde 110 numarayla boy gösterecek.
Genç yarışçı Ata Nurcan, “2012 yılında İtalyan KTM Motoracing Takımı ile iki önemli şampiyonada yarışacağım. Burada ailem ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) için mücadele edip, büyük başarılara imza atmak istiyorum. Uluslararası şampiyonaların yanı sıra Avusturya ile Türkiye'deki süpermoto ve motokros yarışlarında da yarışacağım. İnşallah geçen sezonki başarılı performansımı bu sene de gösteririm” dedi.
Ata Nurcan'ın babası Cihan Nurcan, oğlunun genç yaşta bir çok başarıya imza attığını belirterek, “Oğlumla gurur duyuyorum. Federasyonun bizlere olan desteği geçen sene müthişti. Ülkemizden federasyonun desteğiyle nice Kenanlar, nice Şakirler, nice Atalar, nice Topraklar çıkağına inanıyorum. Eğer federasyondaki bu büyüme devam ederse Avrupa bizi beklesin, geliyoruz”diye konuştu.
2012 İtalya Uluslararası Süpermoto Şampiyonası Takvimi
13 Mayıs: Battipaglia (SA), 10 Haziran: Ottobiano (PV), 22 Temmuz: Pomposa, 5 Ağustos: Alpe D’Huez, 16 Eylül: Castelletto Di Branduzzo

ARŞİV