Ata sporumuza büyük saygısızlık

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Av. Numan Güzey, ata sporumuz güreşin olimpiyatlardan çıkarılması yönünde Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tavsiye kararı üzerine adeta çileden çıktı.

21 Şubat 2013 - 14:07
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Av. Numan Güzey, ata sporumuz güreşin olimpiyatlardan çıkarılması yönünde Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tavsiye kararı üzerine adeta çileden çıktı. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamasında Numan Güzey, “Güreşin Oskar’ı olarak değerlendirdiği olimpiyatlardan “ilgi az” bahanesiyle güreşi çıkarılmaya çalışan uluslararası olimpiyat komitesini eleştirerek, “Marifet iltifata tabidir. Ne verirsen onu alırsın. Dünyanın güreşe en yatkın milletiyiz” dedi. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, olimpiyatların dünyadaki spor algısı için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Oscar’ı olmayan bir branşta zevk alabilir misiniz?” diye soran Güzey, “Hedefiniz Oscar değil mi? Güreşin Oscar'ı da olimpiyatlardır, sporun Oscar'ı olimpiyatlardır” dedi.
 
MEDYA NEREDE?
Medyayı duyarsız kalmakla suçlayan Güzey, “Abdi İpekçi'de canlı canlı dünya şampiyonası devam ederken sen kalkar banttan artistik patinajı verirsen, bu sporu sevenleri nasıl teşvik edeceğiz?” diye konuştu.
Güreşte sistemli çalışmanın mutlaka sonuç verdiğini, bunun en güzel örneğini de Bulgar güreşçilerin oluşturduğunu dile getiren Güzey, "Dünyanın güreşe en yatkın milletiyiz. Ama henüz bir sistemi kurabilmiş değiliz” diyerek güreşteki eksiklerimizi eleştirdi.
 

ARŞİV