Atatürk 93 yıl önce Kadıköy'deydi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Fenerbehçe Spor Kulübü’nü ziyaretlerinin 93 yıldönümü törenlerle kutlandı. İlk kutlama 3 Nisan Salı günü Fenerbahçe Spor Kulübü Dereağzı Spor Tesisleri’nde...

05 Mayıs 2011 - 11:23

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Fenerbehçe Spor Kulübü’nü ziyaretlerinin 93 yıldönümü törenlerle kutlandı. İlk kutlama 3 Nisan Salı günü Fenerbahçe Spor Kulübü Dereağzı Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Törene Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Genel Sekreter Vedat Olcay, Asbaşkanlar Ali Koç, Murat Özaydınlı ve İlhan Ekşioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Turan Şahin ve Yasemin Merçil, Yüksek Divan Kurulu ve Kongre Üyeleri, sporcular, Fenerbahçe Koleji’nden öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kadıköy Belediyesi’ni temsilen Başkan Yardımcıları Zekai Dede, Hulusi Özocak’ın da katıldığı törende Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübü ziyaretleri belgelerle anlatıldı.
Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 104. kuruluş yıldönümünün de kutlandığı törende, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Fenerbahçe’nin, Atatürk ve laik düzene bağlılığını belirttiği konuşmasında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bir dünya markası olduğunu her alanda ayrı ayrı gösterdiğini söyledi. Tören, Atatürk ve Fenerbahçe konulu konuşmaların yanı sıra Fenerbahçe Koleji öğrencilerinin okuduğu Atatürk şiirlerinin ardından verilen kokteyl ile sona erdi.


MUSTAFA SÜRMELİ


 


ARŞİV