Atletizmin kalbi İstanbul'da attı

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye tek madalyasını, üç adım atlamada Tuğba Danışmaz ile elde etti.

10 Mart 2023 - 07:41

Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası geçtiğimiz hafta İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirildi. Organizasyonda 47 ülkeden 600'e yakın sporcu mücadele etti. Çok sayıda şampiyon sporcunun piste çıktığı organizasyonda kıyasıya bir rekabet ve heyecanın üst seviyeye çıktığı yarışlar vardı.

TEK MADALYAMIZ TUĞBA’DAN
Ev sahibi olduğumuz organizasyonda tek madalyamızı Tuğba Danışmaz ile üç adım atlamada kazandık. Milli atlet, 14.31 metreyle Türkiye rekoruna imza atarak altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonanın en dikkat çeken başarılarından birine Belçikalı sporcu Nafissatou Thiam imza attı. 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarının altın madalyalı atleti, kadınlar pentatlonda 5055 puanla 11 yıllık dünya rekorunu kırmayı başardı ve altın madalyanın sahibi oldu. Organizasyonun diğer favori sporcuları da Thiam gibi sürprize izin vermedi. Büyük Britanyalı sporcu Laura Muir, 1500 metre- de podyumun zirvesine çıkarak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 5. kez altın madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 400 metrede dünya salon rekorunu elinde bulunduran Hollandalı atlet Femke Bol ise 49.85'lik derecesiyle yine altına ulaştı.

Şampiyonayı 4'ü altın, 1'i gümüş olmak üzere 5 madalyayla tamamlayan Norveç takımlar sıralamasında zirveye yerleşti. 3 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Hollanda ikinci, 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde eden Büyük Britanya üçüncü
sırada kendine yer buldu.


ARŞİV